S
SoruCevap
Guest
Vitamin eksikliği için ne yemeli? Vitamin eksikliği belirtilerini önlemek için vitamin açısından zengin besinlere yönelmek önemlidir. Özellikle avokado, badem ve zeytinyağı gibi yağlı tohumlar ve yağlı bitkisel yağlar, vücuda E vitamini sağlar. Ayrıca, brokoli ve ıspanak gibi yapraklı yeşillikler de E vitamini bakımından zengin kaynaklardır. Balık ve yumurta gibi protein kaynakları da vücudun E vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Bunların yanı sıra, portakal ve çilek gibi meyveler ile domates ve havuç gibi sebzeler de E vitamini içerir.
İçindekiler
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
Yeşil yapraklı sebzeler ve havuç vitamin E eksikliğini giderir.
Yaban mersini ve ahududu vitamin E bakımından zengin meyvelerdir.
Yulaf ezmesi ve çavdar ekmeği vitamin E açısından iyi kaynaklardır.
Vitamin E eksikliğini önlemek için balık ve karaciğer tüketilmelidir.
Kabak çekirdeği ve yer fıstığı vitamin E içeriği yüksek kuruyemişlerdir.
İçindekiler
[h3][/h3]
Vitamin Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Vitamin eksikliği, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri yeterli miktarda alamaması durumunda ortaya çıkar. Vitamin eksikliğinin önlenmesi ve tedavisi için doğru beslenme büyük önem taşır. İşte vitamin eksikliği için tüketilmesi gereken besinler:[h3][/h3]
1. A Vitamini Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]A vitamini eksikliğinde havuç, kayısı, ıspanak, kırmızı biber, balık karaciğeri gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
2. B Vitamini Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]B vitamini eksikliğinde tam tahıllar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, süt ürünleri ve et ürünleri tüketilmelidir.[h3][/h3]
3. C Vitamini Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]C vitamini eksikliğinde portakal, limon, mandalina, çilek, kivi gibi meyveler ve yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir.[h3][/h3]
4. D Vitamini Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]D vitamini eksikliğinde güneş ışığı, somon balığı, süt ve süt ürünleri, yumurta sarısı tüketilmelidir.[h3][/h3]
5. E Vitamini Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]E vitamini eksikliğinde badem, fındık, ayçiçeği yağı, buğday tohumu gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
6. K Vitamini Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]K vitamini eksikliğinde lahana, ıspanak, brokoli, pazı, yeşil yapraklı sebzeler tüketilmelidir.[h3][/h3]
7. Folik Asit Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Folik asit eksikliğinde fasulye, nohut, ıspanak, karnabahar, portakal gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
8. Kalsiyum Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Kalsiyum eksikliğinde süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, badem, susam gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
9. Demir Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Demir eksikliğinde kırmızı et, karaciğer, ıspanak, mercimek, nohut gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
10. Magnezyum Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Magnezyum eksikliğinde badem, fındık, muz, börülce, avokado gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
11. Potasyum Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Potasyum eksikliğinde muz, avokado, ıspanak, patates, portakal gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
12. Selenyum Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Selenyum eksikliğinde balık, hindi eti, yumurta, mantar, fındık gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
13. Çinko Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Çinko eksikliğinde kırmızı et, deniz ürünleri, kabak çekirdeği, nohut, baklagiller gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
14. İyot Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]İyot eksikliğinde deniz ürünleri, iyotlu tuz, süt ve süt ürünleri, yumurta tüketilmelidir.[h3][/h3]
15. Omega-3 Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Omega-3 eksikliğinde somon balığı, ceviz, keten tohumu, chia tohumu gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
16. Protein Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Protein eksikliğinde et, tavuk, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
17. Lif Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Lif eksikliğinde tam tahıllar, meyve, sebze, baklagiller gibi besinler tüketilmelidir.[h3][/h3]
18. Omega-6 Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Omega-6 eksikliğinde ayçiçeği yağı, mısır yağı, soya yağı gibi bitkisel yağlar tüketilmelidir.[h3][/h3]
19. B12 Vitamini Eksikliği İçin Ne Yemeli?
[h3][/h3]B12 vitamini eksikliğinde karaciğer, deniz ürünleri, yumurta, süt ve süt ürünleri tüketilmelidir.[h3][/h3]
Vitamin Eksikliği İcin Ne Yemeli?
[h3][/h3]Vitamin Eksikliği İcin Ne Yemeli? |
Badem, ayçiçek yağı, brokoli ve ıspanak tüketilmelidir. |
Avokado ve zeytinyağı vitamin E ihtiyacını karşılar. |
Yumurta, süt ve yoğurt vitamin E bakımından zengindir. |
Vitamin E içeriği yüksek olan besinler ceviz ve fındık tüketilmelidir. |
Kuşburnu, kişniş ve kuşkonmaz vitamin E açısından zengin kaynaklardır. |
Yeşil yapraklı sebzeler ve havuç vitamin E eksikliğini giderir.
Yaban mersini ve ahududu vitamin E bakımından zengin meyvelerdir.
Yulaf ezmesi ve çavdar ekmeği vitamin E açısından iyi kaynaklardır.
Vitamin E eksikliğini önlemek için balık ve karaciğer tüketilmelidir.
Kabak çekirdeği ve yer fıstığı vitamin E içeriği yüksek kuruyemişlerdir.