Modoratör
Yeni Üye
Windows 10 Hangi hizmetleri kapatabilirim?
Hangi Windows 10 Hizmetleri Kapatılabilir?
- Netlogon.
- 2. Windows Insider Hizmeti.
- 3. Ebeveyn Denetimleri.
- Dokunmatik Klavye ve El Yazısı Paneli Hizmeti.
- BitLocker Sürücü Şifreleme Hizmeti.
- İndirilen Haritalar Yöneticisi.
- 7. Bluetooth Destek Hizmeti.
- 8. Perakande Gösteri Hizmeti.
Windows 10 hizmetler nasıl açılır?
Hizmetlerden hizmet başlatma
- Hizmetler uygulamasını açın.
- Listeden hizmetinizi seçin, sağ tıklayın ve ardından Başlat' ı seçin.
Bilgisayarda arka planda çalışan programlar nasıl kapatılır?
Bilgisayarda arka planda çalışan programlar nasıl kapatılır?
1- Öncelikli olarak bilgisayarınızın başlat menüsünden "Ayarlar" bölümüne gidin.
- 2- Buradan "Gizlilik" seçeneğine tıklayın.
- 3- Ekranın sol tarafında bulunan "Arka Plan Uygulamaları" bölümüne tıklayın.
- 4- Açılan ekrandan arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları kapatabilirsiniz.
Wsappx ne işe yarar?
Wsappx ne işe yarar?
"Wsappx" işlemi Windows 8 ve 10'un bir parçasıdır ve arka planda çalıştığını ve hatta önemli miktarda CPU ve disk kaynağı kullandığını görebilirsiniz. Windows Mağazası ve Microsoft'un yeni "Evrensel" uygulama platformuyla ilgilidir.
Windows servisleri nasıl açılır?
Herhangi bir işletim sisteminde çalışan birçok servis vardır. Bu servisler Control Panel (Denetim Masası ) ->Administrative Tools (Yönetim Araçları) -> Services (Servisler) yolu izlenerek görülebilir.
Windows Zaman hizmeti nedir?
Windows Saati hizmeti, şu anda bir dizi donanımı destekleyen bir senkronizasyon teklifidir ve aynı zamanda doğru zaman damgalarının getirilmesinden de sorumludur. Windows Saati hizmetindeki NTP sağlayıcısı iki bölümden oluşur.
Microsoft Store nasıl devre dışı bırakılır?
Microsoft Store nasıl devre dışı bırakılır?
WindowsStore'u seçip sağ tıklıyoruz. Birkaç seçeneğimiz olacak ve Yeni'yi ve ardından 32 bit DWORD Değeri'ni seçiyoruz. Ona RemoveWindowsStore olacak bir ad vermeliyiz. Bunu yaptığımızda, çift tıklıyoruz ve ona 1 değerini atıyoruz.