Fabrika, Xiaominin otomobil markası için üretim yapmakla kalmayıp aynı zamanda yüksek teknoloji seviyesine sahip üretim hatları ve ekipmanlar ile dikkat çekiyor. Fabrikanın üretim kapasitesi yılda 1 milyon araca kadar çıkabiliyor ve şirket, bu yeni tesis ile otomobil üretimindeki lider konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor.
Fabrika aynı zamanda yeşil ve sürdürülebilir bir üretim anlayışıyla çalışıyor. Geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı ve enerji verimliliği konusunda yapılan yatırımlar ile çevreye duyarlı bir üretim süreci benimsenmiş durumda.
Xiaomi CEOsu, fabrikanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çinin otomotiv endüstrisindeki yenilikçi ve lider konumlarını daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Aynı zamanda, fabrikanın hem teknolojik gelişime katkı sağlayacağını hem de istihdam yaratma konusunda önemli bir rol oynayacağını vurguladı.
Xiaominin otomobil fabrikası, Çin'in otomotiv endüstrisindeki rekabeti daha da kızıştıracak gibi görünüyor. Şirketin bu alandaki yatırımlarının sürmesi ve başarılı bir şekilde devam etmesi bekleniyor.