Son Konular

Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 1 buçuk 2 buçuk su bardağı ortası un

Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel süt, yumurta ,tuz, kabartma tozu bir kaba alınır.
Kaşıkla güzelce karıştırılır.
Ardından hamur ele yapışmayan yumuşak hale gelene kadar un eklenip güzelce yoğurulur.
Ardından hamur üzeri örtülüp 15- 20 dk dinlendirilir.Bu mühlet kıymetli bekleyince kabartma tozu daha âlâ etkinleşir pişileriniz daha balon balon olur.
Ardından hamur merdaneyle açılır küçük küçük kesilip bol kızgın yağda kızartılır.
Deneyeceklere afiyet olsun.

Not:sütünüzü ne kadar çok artırırsanız o kadar çok un masraf ve hamurunuz o kadar artar. Şayet hamur kızartması ölçünüzü artırmak isterseniz süt ölçüsünü artırabilirsiniz.

Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Yulaf Unlu Ekşi Mayalı Cevizli Ekmek

S

Çikolatalı Meyveli Krep Pastası

  1. Konular

    1. 1.281.398
  2. Mesajlar

    1. 1.679.248
  3. Kullanıcılar

    1. 31.808
  4. Son üye

Geri
Üst Alt