S
SoruCevap
Guest
Yağlı Açma Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı sarısı üzerine
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Ortalarına sürmek için;
Yarım paket margarin
Yağlı Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, ılık su ve mayayı bir kaba koyup mayayı etkinleştirelim sonra içine sıvı yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı, ve unu koyup yumuşak bir hamur yapalım.
Ağzını kapatıp mayalanmasını bekleyin .
Mayalandıktan sonra küçük küçük bezeler alıp biraz açıp içine 1 tatlı kaşığı margarin sürüp rulo yapıp şimit biçimini verelim.
Öbür hamura da tıpkı süreçleri yapıp 20 dakika dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyin.
170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin tahminen 40 dakika üzere afiyet olsun.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı sarısı üzerine
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Ortalarına sürmek için;
Yarım paket margarin
Yağlı Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, ılık su ve mayayı bir kaba koyup mayayı etkinleştirelim sonra içine sıvı yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı, ve unu koyup yumuşak bir hamur yapalım.
Ağzını kapatıp mayalanmasını bekleyin .
Mayalandıktan sonra küçük küçük bezeler alıp biraz açıp içine 1 tatlı kaşığı margarin sürüp rulo yapıp şimit biçimini verelim.
Öbür hamura da tıpkı süreçleri yapıp 20 dakika dinlendirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyin.
170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin tahminen 40 dakika üzere afiyet olsun.