Yağlı kağıt olmadan krokan nasıl yapılır?
Yanmaz yapışmaz teflon tabanlı bir tavaya Antep fıstığı içi ve toz şekeri alın. Ocağın altını yakın. Kısık ateşte kenar kısımlardan erimeye başlayan toz şekeri, tahta bir kaşıkla karıştırıp şekerin tamamen erimesini sağlayın.
Badem krokan nedir?
Badem krokan nedir?
Şeker, yağ ve bademleri kısık ateşte, teflon ya da çelik tencereye koyuyoruz. Şeker kenarlardan erimeye başlayınca tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak tamamen erimesini sağlıyoruz. Şeker tamamen eriyince içine limonu ekleyip 1-2 dk daha karıştırıyoruz.
Kolay krokan nasıl yapılır?
Ev Yapımı Krokan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kalın tabanlı bir tavada, karıştırarak şekeri karamelize edin.
- Sonra kuruyemişleri ekleyip, karıştırın.
- Yağlanmış mermer tezgahın üzerine ya da yağlı pişirme kağıdının üzerine döküp, donmasını bekleyin.
- Krokan donduktan sonra, cam kavanozlara alarak saklayabilirsiniz.
Sade krokan nasıl yapılır?
Sade krokan nasıl yapılır?
kenarlardan şeker erimeye başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. Şeker eriyince içine limon damlatıp bir dakika daha pişirin. 10 dakika kadar bekleyip,bir kenarından elinizle hafifçe kaldırın.Krokan tamamen katılaşmışsa elinizle istediğiniz büyüklükte kırın.
Bademle ne yemeği yapılır?
Çiğ badem ile ne yapılır | Yemek Tarifleri
- Buzlu Badem.
- Özbek Pilavı
- Acem Pilavı
- Şehzade Pilavı
- Bademli Kek.
- Kuru Yemişli Pilav.
- Bademli Kavrulmuş Un Kurabiyesi.
- Bademli Pilav.
Krokant nasıl yapılır?
Krokant nasıl yapılır?
Civirdik nasıl yapılır?
4 su bardağı susam teflon tavada 25 dakika orta ateşte sürekli karıştırılarak kavrulur 1 su bardağı pekmez 1 fincan şeker eklenir 10-15 dakika kadar karıştırılır inmeden 5 dakika önce fıstıklar eklenir ve yağlı kağıt seri tezgahın üzerine dökülür merdaneyle inceltilir ve sıcakken kesilir.
Krokan nelerden yapılır?
Krokan nelerden yapılır?
İsteğe göre fındık, yer fıstığı, badem, Antep fıstığı, kuru üzüm, susam, kuru kayısı gibi malzemelerle hazırlayabileceğiniz krokan, çıtır çıtır gevrek formuyla gün içinde enerji depolamak için ideal bir atıştırmalık alternatifi olabilir.