- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 959
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Yahni hangi etten yapılır?
Bu yemeği tercihinize bağlı olarak, dana veya kuzu eti ile yapabilirsiniz. Et yahni yemeğine eklenen su, sıcak olmalıdır. Soğuk su etlerin sertleşmesine sebebiyet verebilir. Yemek, kısık ateşte soğan ve etler yumuşayana ve özleşene kadar pişirilmelidir.
Papaz Yahnisi hangi etten yapılır?
Papaz Yahnisi hangi etten yapılır?
Afiyetler olsun. Not : Yemek dana eti ile de olur ama koyun -kuzu eti ile daha lezzetli olur.
Yahniye hangi baharatlar atılır?
Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin.
Dana eti yahnisi nasıl yapılır?
Dana eti yahnisi nasıl yapılır?
Anne Usulü Dana Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye etleri koyalım .
- Suyu salıp çekene kadar pişirelim.
- Diğer tencereye yağları koyalım.
- Soğanı, sarımsağı ,biberleri ,salçayı, ekleyip karıştıralım.
- Sonra patatesi havucu, domatesi koyup yine karıştıralım .
- Tuz, baharatları ekleyelim.
- Etleri ekleyelim bir karıştıralım.
Tavuklu papaz yahnisi nasıl yapılır?
Tavuklu Papaz Yahnisi Tarifi'nin Yapılışı: Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
Yahniye tuz ne zaman atılır?
Yahniye tuz ne zaman atılır?
Ete tabii ki de tuz atılır

Oktay Usta'dan yahni nasıl yapılır?
Et Yahnisi Tarifi Etleri tencereye alıp iyice kavuralım. Arpacık soğan ve sarımısakların kabuklarını soyup bütün halde tencereye alalım. Bütün baharatları ve tuzu ekleyip 5-10 dakika daha kavuralım. 5 bardak sıcak su ve et suyu tabletini ekleyip etler iyice yumuşayana dek pişirelim. Afiyet olsun.
Kemikli kuzu eti yahnisi nasıl yapılır?
Kemikli kuzu eti yahnisi nasıl yapılır?
Kemikli Kuzu Etli Yahni Tarifi Nasıl Yapılır? Kemikli kuzu etlerini güzelce yıkayalım ve derin bir tencereye kuzu etlerini koyup 1 çay bardağı zeytinyağını döküp 10 dk kavuralım. Ardından salçayı ilave edip 2 kere karıştıralım.İnce ince doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi ilave edelim.
Sulu et yahnisi nasıl yapılır?
Eti küp küp doğruyoruz ve kısık ateşteki düdüklünün içine alıyoruz. Suyu çekene kadar pişiyor. Sonra sıvı yağ koyup, küçük küçük doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip kavuruyoruz. Üzerine domates, salça, tuz, toz biber ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişiriyoruz.