Yahni olmak ne demek?
Yahni kelimesi Türkçe'de "tencere yemeği, yahni" anlamına gelir. Farsça yaχnī يخنى z "tencere yemeği, yahni" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Soğdca yaχnē "artık, özellikle yemek artığı" sözcüğü ile eş kökenlidir. Bu sözcük Eski Farsça viyaχna "artmak, geri kalmak" fiili ile eş kökenlidir.
Yahnisi nasıl yapılır?
Yahnisi nasıl yapılır?
Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.
Sade et yahnisi nasıl yapılır?
Sade et yahnisi nasıl yapılır?
Kemikli etleri iyice yıkıyoruz süzüyoruz tencereye koyup her tarafını mühürlüyoruz. Soğanları doğruyoruz. Mühürlenen etleri bir kaba alıp su da tekrar yıkıyoruz (kanlı suyunu akıtıyoruz). Üzerini geçecek kadar kaynamış suyu ekliyoruz kapağını kapatıp 4 saat (etler iyice pişip tadını suya bırakana kadar) pişiriyoruz.
Papaz yahnisi nasıl yapılır?
Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?
- Eti kuşbaşı doğrayın.
- Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
- Tencerede sıvıyağı kızdırın.
- Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
- Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
Nohutlu yahni nerenin yemeği?
Nohutlu yahni nerenin yemeği?
Nohutlu yahni, Akdeniz Bölgesi'nin Taşeli yöresine ait yerel bir yiyecektir. Bölgede genellikle düğünlerde, bayramlarda ve asker uğurlamalarında yapılır.
Papaz Yahnisi hangi yöreye ait?
Papaz Yahnisi hangi yöreye ait?
Papaz yahnisi Kırklareli mutfağının yemeklerinden birisidir.
Kamış Yahnisi Nasıl Yapılır?
Soğanı doğrayın ve ete ekleyin. Soğan iyice yumuşayıncaya kadar çevirin. Domates salçasını koyun ve birkaç kez çevirdikten sonra üstünü geçene kadar su, üzüm pekmezi, sirke ve tuzu ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Et çok iyi pişip suyu iyice kıvamlanınca ateşten alın.
Sulu et yahni nasıl yapılır?
Sulu et yahni nasıl yapılır?
Salçasız et yahnisi nasıl yapılır?
Salçasız et yahnisi nasıl yapılır?
Soğanlar suda bekletilirken kuşbaşı doğranmış etler sıvı yağ ve 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alınır. Önce har ateşte sonra orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır. 30 dk sonra su da bekletilen soğanların suyu süzülerek etin üzerine eklenir. İri doğranmış biberler eklenir.