Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Yakıt basınç sensörü nerede olur?
Eskilere göre müşür ya da müşir, yeni nesilde sensör olarak anılan bu parça yakıt hattımızdaki rail rayı ya da diğer adıyla rail borusu ve hatta yakıt galerisi üstünde sabit duran ve ürettiği voltaj ile rail içindeki yakıtın basıncını ölçen basit ama sizi yolda bırakabilecek bir parçadır.Mazot basınç müşürü arızası nasıl anlaşılır?
Özellikle araç hareket halinde iken ön panoda ikaz ışığı yanıp sönüyorsa yine aynı şekilde basınç sensörünüz bozulmuştur. Bu durumlarda tek yapmanız gereken sistemi onarmak ya da yenisi ile değiştirmektir. Nadirde olsa bazen yakıt sistemi değişen arabalarda da müşür bozulabilir. Bu bozulma sadece kullanıcı kaynaklıdır.Yakıt basınç sensörü nedir?
Yakıt basınç sensörü nedir?Mazot basınç sensörü veya rail basınç müşürü adıyla bilinen parça, yüksek basınç pompasından çıkan yakıtın geçtiği ve enjektörlere gittiği parçadır. Parça mazot pompasından gönderilen yakıtın basıncını ölçerek motor kontrol ünitesine iletir.
Dizel basınç regülatörü arızası nasıl anlaşılır?
Dizel basınç regülatörü arızası nasıl anlaşılır?Regülatör arızalanıp kapalı konumda kalırsa rail hattında basınç aşırı yükselir, açık kalırsa basınç düşer. Her iki durumda da motor arıza lambası yanar ve motor çalışmaz. Regülatörün arızalı olup olmadığı OBD arıza tespit cihazıyla anlaşılabilir.
Basınç sensörü arızası neden olur?
Yakıt rayı basınç sensörü, genellikle konnektörlerdeki aşınmalar ve devre sorunları nedeniyle arızalanır ve değiştirilir. Zamanla oluşan ısı ve nem, terminallerde paslanmaya neden olur.Dizel araçlarda regülatör nedir?
Dizel yüksek basınç regülatörü rail borusunda bulunan bir valftir. Rail borusundaki (hattındaki) yakıtın basıncının ayarlanmasını sağlar. Basınç düştüğünde valf ECU tarafından kapatılır ve basıncın yükselmesi sağlanır.Yakıt basıncı fazla olursa ne olur?
Yakıt basıncı fazla olursa ne olur?Yakıt püskürtme basıncı arttıkça, enjektör çıkış hızı artmakta, ortalama damlacık çapı küçülmekte ve çap dağılım aralığı daralarak daha üniform tanecikler oluşmaktadır (Şekil 1.a). Bu durum yakıtın daha kolay buharlaşmasına neden olmaktadır (5,6).