Son Konular

Yalin uretimin temel ozellikleri nelerdir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Yalın üretimin temel özellikleri nelerdir?

Yalın üretim örnekleri şu şekilde sıralanabilir:
- Tek parça akışı, malzeme akışı sağlayıp verimin artırılmasını hedefler.
- U tipi yerleşim, iş gücünü gereksiz taraflardan uzaklaştırır.
- Kanban, üretimde ihtiyaç duyulan hammaddeyi ve malzemeyi gerektiği kadar bulundurur.
- Otonomasyon, israf engeller.

Yalın yönetim ilkeleri nedir?

Yalın yönetim yaklaşımı, esasen işletmelerin operasyonel süreçlerinde katma değer yaratmayan faaliyetlerin azaltılarak organizasyonların yapısının müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmesi amacıyla sürekli iyileştirme felsefesine dayanan bir yaklaşım olarak tanımlanabilmektedir.

Yalın çalışma nedir?

Yalın Üretim, ürün ve hizmet yaratma sürecini israflardan arındırıp sadeleştirerek sunulan değeri mükemmelleştirmek ve bu yolla firma karlılığını arttırmak amacını taşıyan kavram, sistem ve teknikler bütünüdür.

Yalın üretim sisteminin unsurları nelerdir?

Yalın üretim sisteminin unsurları nelerdir?
Yalın üretim, yapısında hiçbir gereksiz unsur taşımayan ve hata, maliyet, stok, işçilik, geliştirme süreci, üretim alanı, kusurlu ürün müşteri memnuniyetsizliği gibi unsurların, en aza indirgendiği ideal bir üretim sistemidir (Krafchik, 1990).

Yalın yönetimin temel unsurları nelerdir?

Yalın yönetimin temel unsurları nelerdir?
Yalın yönetimin ciddiye alınması için, prensipleri tüm şirketi yönlendirmelidir….Sistematik yalın yönetim temel olarak üç ilkeye dayanır:
- Sürekli iyileştirme.
- Proses oryantasyonu.
- Müşteri ve personel oryantasyonu.

5S nedir sunum?

5S, bes adımdan oluan, amacı "çalıma ortamının organizasyonu ve israfın yok edilmesine yardımcı olmak" olan, son derece basit ve bütün yalınlastırma / yeniden yapılandırma çalısmalarının merkezinde yer alan bir yöntemdir.

Yalın yöntemler nelerdir?

Yalın Üretim Teknikleri
- KAIZEN; Sürekli iyileştirme.
- JIT; Tam Zamanında Üretim.
- VSM; Değer Akışı Haritalama, Tek parça akış ve U-hücre.
- Çekme sistemleri, FIFO ve Süpermarket.
- Kanban, Milk run, HEIJUNKA; Talep – Üretim Seviyelendirme.
- SMED; Model dönüş süresinin kısaltılması
- 5S; Problem kaynaklarını yok etme.

Yalın üretim kapsamı nedir?

Firmaların kâr amaçlı geliştirdiği, üretim esnasında israfı ortadan kaldırıp, en iyi üretim potansiyelinin meydana getirildiği sisteme Yalın Üretim Sistemi denilmektedir.

Yalın üretimin temel özellikleri ve yönetim ilkeleri oldukça önemlidir. Yalın üretimin temel özellikleri şunlardır:

1. Tek parça akışı: Malzeme akışının sağlanarak verimin artırılmasını hedefler.

2. U tipi yerleşim: İş gücünü gereksiz taraflardan uzaklaştırarak verimliliği artırır.

3. Kanban: Üretimde ihtiyaç duyulan hammaddeyi ve malzemeyi gerektiği kadar bulundurarak stok işlerini azaltır.

4. Otonomasyon: İsrafı engelleyerek verimliliği artırır.

Yalın yönetim ilkeleri ise şunlardır:

1. Sürekli iyileştirme: Operasyonel süreçlerde çıkan sorunları belirleyip sürekli olarak iyileştirme yapmayı hedefler.

2. Proses oryantasyonu: İşletmenin süreçlerini yönlendirme ve bu süreçler üzerinde odaklanmayı sağlar.

3. Müşteri ve personel odaklılık: Müşteri taleplerini karşılayabilmek için çalışanların eğitimi ve katılımını teşvik eder.

Yalın üretim sisteminin unsurları ise şunlardır:

1. İsrafsızlık prensibi: Gereksiz maliyetleri, stokları ve iş gücünü en aza indirgeyerek verimliliği artırır.

Yalın yönetimin temel unsurları ise şunlardır:

1. Sürekli iyileştirme: Süreçler ve faaliyetlerde sürekli iyileştirmeyi hedefler.

2. Proses odaklılık: Süreçlerin ayrıntılı olarak incelenmesi ve yönetilmesini sağlar.

3. Müşteri ve personel odaklılık: Müşteri ihtiyaçlarına odaklanırken çalışanların katılımını teşvik eder.

Yalın yöntemlerin bazıları şunlardır:

- KAIZEN: Sürekli iyileştirme.
- JIT (Tam Zamanında Üretim): Üretimin ihtiyaç duyulan zamanda ve miktarda gerçekleştirilmesini sağlar.
- VSM (Değer Akışı Haritalama): Süreçlerin ve faaliyetlerin haritalanarak verimliliğin artırılmasını hedefler.
- Çekme sistemleri: Üretimin müşteri talebine göre gerçekleştirilmesini sağlar.
- Kanban: İş akışının ve üretimin kontrol altına alınmasını sağlar.

Yalın üretim kapsamı ise firmaların kâr amacı güderek israfın önlenip en iyi üretim potansiyelinin ortaya çıkarıldığı bir sistemdir. Bu sistemde verimlilik artırılarak maliyetlerin azaltılması ve müşteri memnuniyetinin sağlanması hedeflenmektedir.

Yanginin yayilmasina neden olan faktorler?

Lateralizasyon ne demek tip?

1. Konular

1. 1.282.786
  2. Mesajlar

1. 1.683.570
  3. Kullanıcılar

1. 32.196
  4. Son üye

Geri
Üst Alt