Modoratör
Yeni Üye
Yalınkat insan ne demek?
Yalınkat kelimesi edebiyatta "tek yönlü olan, derinliği olmayan, yüzeysel" anlamına gelmektedir. Edebi eserlerde mecazi anlamıyla kullanılan bu kelime, yüzeysel ve detaysız anlatım anlamına gelmektedir.
Katın anlamı ne demektir?
katın ne demek? (C.: Kuttan) Oturan, yerli. Ev halkı.
Katır diye neye denir?
Katır diye neye denir?
Katır (Equus mulus) erkek eşek ile dişi atın (kısrak) çiftleşmesiyle meydana gelen ve çoğu kez kısır olan melez hayvan.
Hipodrom ne anlama gelir?
Hipodrom ne anlama gelir?
Fransızca hippodrome "at yarışı yapılan yer" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca ʰíppos ἱππος "at" ve Eski Yunanca drómos δρόμος "koşu" sözcüklerinin bileşiğidir. hipo+
Yalınkat ne demek TYT?
Yalınkat kelimesi edebiyatta "tek yönlü olan, derinliği olmayan, yüzeysel" anlamına gelmektedir. Edebi eserlerde mecazi anlamıyla kullanılan bu kelime, yüzeysel ve detaysız anlatım anlamına gelmektedir. Bu anlatım şeklinde soyut, mecaz, söz sanatı gibi anlatım tekniklerine yer verilmez.
Yalın kat üstünkörü ne demek?
– sağlam olmayan, dayanıksız. – (mecaz) basit, derinliği olmayan, üstünkörü.
Satı ismi ne anlama gelir?
Satı ismi ne anlama gelir?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Satı isminin sözlük anlamı öncü ve liderdir. Bununla birlikte, bu isim yüksek, ulu, parlak ve göz alıcı gibi anlamlara da gelir.
Liyakatsiz olmak ne demek?
Liyakatsiz olmak ne demek?
Liyâkatsiz olma durumu, iş başaracak yetenekten mahrum olma.
Katırın yavrusu neden olmaz?
At ve eşek de birbiriyle akrabadır ve çiftleşirse katır dediğimiz yeni tür bir canlı ortaya çıkar. Ancak at ve eşek birbiriyle kurtla köpeğin olduğu kadar akraba değildir. O nedenle katır kısırdır üreyemez, döl vermez.
Istanbul hipodroma ne oldu?
Hipodrom ayrıca geçit törenleri, infazlar ve imparatorun düşmanlarının kınanması gibi halka açık, farklı olaylar için de kullanılmaktaydı. 13. yüzyılın başlarında gerçekleşen Dördüncü Haçlı Seferleri'ni takip eden süreçte hipodrom, eşsiz yapılarının ve sanat eserlerinin talan edilmesiyle işlevini yitirdi.
Hipodrom cümle içinde nasıl yazılır?
Hipodrom cümle içinde nasıl yazılır?
Hipodrom ✓ (Doğru kullanım)
Sığ kalmak ne demek?
Sığ kalmak ne demek?
Herhangi bir düşünce ya da fikir konusunda yeterli olmayan durum için değerlendirmek mümkün. Aynı zamanda deniz ve göl ile akarsu gibi değişik noktalar için TDK üzerinden derinliği az olan biçiminde ifade edilebilir.
Yalın kat sığ demek mi?
Calakalem ne demek?
Çalakalem kelimesi durmadan ve gelişi güzel şekilde yazmak demektir. Günlük hayatta az duyulmuş olsa da televizyon veya farklı sitelerde adı geçen kelimelerden birisidir.