haberci
Efsanevi Üye

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleşen "Karbon Yakalama ve Kullanma Teknolojileri" projesi büyük bir başarıyla tamamlandı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği bu proje, bölgede hayata geçirilen ilk karbon projelerinden biri olma özelliği taşıyor. Proje kapsamında, OSB'nin karbon ayak izi belirlendi ve fabrikalarda karbon yakalama teknolojilerinin nasıl kullanılabileceği teknik ve ekonomik açıdan detaylı bir şekilde incelendi. Elde edilen veriler, sanayi tesislerinin daha çevre dostu üretim yöntemlerine geçiş yapmalarına yardımcı olacak önemli ipuçları sunuyor.
Yalova OSB Bölge Müdürlüğü'nün liderliğinde yürütülen bu proje, çevreye olan olumlu katkısının yanı sıra OSB'nin kurumsal gücünü de önemli ölçüde artırdı. Proje kapsamında sanayicilere, karbon salınımını azaltma, kaynakları daha verimli kullanma ve çevre kirliliğini önleme konularında somut çözümler sunuldu.
Bu proje aynı zamanda Yeşil OSB sertifikasyon süreci gibi çevre odaklı diğer projeler için de bir referans teşkil edecek nitelikte. Yalova OSB, kaliteli, çevreci ve iş güvenliği kurallarına uygun bir sanayi bölgesi olma hedefine doğru kararlı adımlarla ilerlerken aynı zamanda uluslararası standartlara uyum çalışmalarına da büyük önem veriyor. Entegre Yönetim Sistemi çerçevesinde yürütülen çalışmalar sayesinde OSB, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standartlarına başarıyla uyum sağlayarak ilerlemeye devam ediyor. - YALOVA