Yangın çantasına ne koyulur?
Afet ve Acil Durum Çantası'nda Neler Olmalı?
- Yeterince su ve yiyecek maddesi.
- Hijyen malzemeleri.
- Koruyucu giysiler ve yağmurluk.
- Battaniye veya uyku tulumu.
- Kişisel ilkyardım çantası ve devamlı kullandığınız ilaçların yedekleri.
- Çadır.
- Çakı, düdük, kağıt ve kalem.
- Pilli radyo, el feneri ve yedek piller.
Karbonhidrat içeren besinler Afet çantasında bulunmalı mıdır?
Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın (AFAD) resmi internet sitesinden yapılan bilgilendirmede deprem çantasında bulunan gıdaların yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı, çabuk bozulmayan gıdalardan; konserve, kuru meyveler, tahin, pekmez, meyve suyu gibi ürünlerin …
Deprem çantasında para ne işe yarar?
Deprem çantasında para ne işe yarar?
Hava sıcak veya soğuk olsun sizi hayatta tutabilecek en önemli şey, sudur. Yanınızda kuru bir peçete veya tuvalet kağıdı ihtiyaçlarınız için çok faydalı olacaktır. Ufak tefek yaralanmalara karşı yanınızda mutlaka ilk yardım gereçleri bulundurmalısınız.
Afetlerde özel ihtiyaç sahipleri kimlerdir?
Özel ihtiyaç sahiplerinin yerleştirme kriterlerinden sağlık ihtiyaçları olanlar, fiziksel engelliler, işkence mağdurları, risk altındaki kadınlar/çocuklar, 65 yaştı üstü refakatsiz yaşlılar ve cinsel veya toplumsal şiddet mağdurları ve üçüncü ülkede aile/akrabalık ilişkisi bulunanlar öncelikli olarak özel ihtiyaç …
Deprem sırasında uyulacak kurallar nelerdir?
Kesinlikle panik yapılmamalıdır.
- Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır.
- Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.
Deprem olunca yanımıza neler almalıyız?
Deprem olunca yanımıza neler almalıyız?
En az 72 saat yetebilecek miktarda su. En az 72 saat yetebilecek bozulmayan yiyecekler (konserve, bisküvi vb.) İlk yardım çantası Çadır.