Modoratör
Efsanevi Üye
Yangın hortumu ne işe yarar?
İtfaiye literatüründe "A" Tipi Hortumlar Alıcı Hortumlar olarak adlandırılır. Büyük çaplı yangınlarda su temini sağlayabilmek için; deniz, göl, gölet, havuz, sarnıç gibi su kaynaklarından motopomp ve araç pompaları ile su ikmali yapmak için kullanılırlar.
Yangın Hortumları kaç çeşittir?
Yangın Hortumu Çeşitleri: Yarı Sert Makara Hortumu. İç-Dış Kaplı Yangın Hortumu. İçi Kauçuk Yangın Hortumu. İçi Kauçuk Yangın Hortumu (Kırmızı PU Kaplı)
Yangın dolabında ne bulunmaz?
Yangın dolabında ne bulunmaz?
Yangın dolabının içi daima temiz tutularak, içerisine kağıt, toz bezi vs. konmayacaktır. Yangın dolabı amacı dışında kullanılmayacaktır. Binanın su ana vanasının yeri sorumlu personel tarafından bilinecektir.
Yangın hortumu nasıl kullanılır?
Yangın hortumu nasıl kullanılır?
Hortumun mutlaka, sokağın su kaynağı ile aynı tarafına yerleştirilmesi gereklidir. Bu, diğer müdahale birimlerinin acil durum alanına erişebilmesini kolaylaştıracaktır. Gerekli durumlarda yangın alanında sokağın karşısına geçin ve hortumu açıyla yerleştirin. İçi boş hortumun üzerinden hiçbir zaman araçla geçmeyin.
Fikrasyon ne demek?
itfaiye tarafından kullanılan, tek koldan gelen b tipi hortumun ucuna takılarak 2 adet c tipi hortum 1 adet b tipi hortum çıkışı veren vanalı çoğaltıcıdır. tek koldan gelen suyu basıncı düşürmeden 3 koldan verebilmeye yarar.
Yangın dolaplarında neler bulunur?
Dolap içeriğinde iki kişilik olan itfaiyeci elbisesi, koruyucu kasklar, ısıya karşı dayanıklı eldivenler, kaskın daha iyi bir koruma sağlaması için örme başlık, çizmeler ve yangına müdahale edilmesi için gerekli teçhizat yer alır.
Yangın Dolabı zorunlu mu?
Yangın Dolabı zorunlu mu?
"1) Yüksek binalar ile toplam kapalı kullanım alanı 1000 m2'den büyük imalathane, atölye, depo, konaklama, sağlık, toplanma amaçlı ve eğitim binalarında, alanlarının toplamı 600 m2'den büyük olan kapalı otoparklarda ve ısıl kapasitesi 350 kW'ın üzerindeki kazan dairelerinde yangın dolabı yapılması mecburîdir."
Itfaiye nasıl çalışır?
Itfaiye nasıl çalışır?
İtfaiyeci yangına karşı önlem alınmasını sağlar, bununla birlikte doğal afetler neticesinde gelişen durumlarda arama ve kurtarma ile birlikte ilk yardımda görev alır. İtfaiyeciler yangın söndürme çalışmalarıyla birlikte yangın bölgesinin içinde veya dışında kalan kişiler için kurtarma çalışmalarını da yürütürler.