Modoratör
Efsanevi Üye
Yangın mühendisi ne iş yapar?
Yangın mühendisliği yangın biliminin mühendislik yaklaşımıdır. Yangını anlama , yangından korunma ve yangın önleme tedbirlerinin nasıl ve nerelerde alınacağı konusunda eğitim- çalışma yapar. Tüm yaşanabilir çevrelerde yangın mühendisliği çözümleri üretir.
Yangın mühendisliği nedir?
Yangın mühendisliği nedir?
Yangın Mühendisliği, insanları, mülkleri ve çevreyi yangının yıkıcı etkilerinden korumak için, olayların ve yangınların ve insanların tepki ve davranışlarının etkilerinin anlaşılmasına dayanan bilimsel ve mühendislik ilkelerinin ve kurallarının uygulanmasıdır.
Yangın sırasında güvenlik nasıl olmalı?
Yangın sırasında güvenlik nasıl olmalı?
Yapısal bakımdan yangından korunma:
- Yapılarda yanmaz veya yanması güç yapı malzemeleri kullanılmalıdır,
- Yangının yayılmasını önlemek amacıyla, yangın bölümleri oluşturulmalıdır,
- Dumanın yayılmasını önlemek için duvardan sızmaları önleyici tedbirler alınmalıdır,
Yangın Danışmanı ne iş yapar?
Yangın danışmanı, mühendislik veya mimarlık eğitimi almış ve sadece yangından korunma mühendisliği konusunda çalışan uzman kişidir. Malzeme temini ve montaj işleri yapmayan, sadece danışmanlık, proje tasarımı ve uygulama denetimi hizmetlerini veren yangın danışmanlarına bağımsız yangın danışmanı ismi verilmektedir.
Yangın Eğitim Sertifikası Nereden Alınır?
Yangın Eğitim Sertifikası Nereden Alınır?
Sertifikalı Yangın Sertifikası Alma Şartları Kimlik Numarası işlenmiş Nüfus cüzdanı ile başvuruda bulunulur. Eğitim kurumumuzun belirlediği tarihlerde eğitime kalınır. Eğitim tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı sınavdan sonra başarılı olan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilir.
Yangın Danışmanı nasıl olunur?
Yangın Danışmanı nasıl olunur?
Yangın danışmanlığı yapmak için herhangi bir yeterlilik belgesi zorunlu değildir. Yangın danışmanı binaların yangından korunması hakkında yönetmelik'in tüm konuları hakkında mühendislik bilgisine ve deneyime sahip olmalıdır. Söz konusu yönetmelik 2002 yılında yürürlüğe girmiştir.