Modoratör
Yeni Üye
Yansıtıcı öğrenme nedir?
Yansıtıcı Düşünme (İng: Reflective Practice), kendinizi geliştirmek için deneyim ve eylemlerinizi aktif olarak analiz etmek demektir. Örneğin bir atlet, bir antrenmanda yaptığı hataları gözden geçirip tekrarını önlemek için çözümler bularak, yansıtıcı düşünme yapabilir.
Yansıtıcı öğrenme günlüğü nedir?
Yansıtıcı günlük, herhangi bir günlükten farklı olarak, verilen bir olayla ilgili duygu, düşünce ve deneyimlerinizi paylaştığınız günlüklerdir. Yansıtıcı günlük, Sizinle, öğretim elemanı arasında iletişim kurmanın bir yoludur.
Yansıtıcı değerlendirmenin yararı nedir?
Öğrenciler günlük kullanarak başka şekilde paylaşılmayan gözlemleri, düşünceleri, endişeleri, notları, ilerlemeyi ve fikirleri bir araya getirebilir. Günlük tutma eğitmenler ve öğrenciler arasında yakınlık oluşturarak öğrenme deneyimine olumlu yönde katkı sağlayabilir.
Yansıtıcı düşünme nasıl olur?
Yansıtıcı düşünme nasıl olur?
yansıtıcı düşünme; hipotezler oluşturma, hipotezler üzerinde çalışma ve test etme, tümevarım yoluyla veri toplama ve tümdengelimci yaklaşımla sonuçlara ulaşmayı içeren bir üst düzey düşünme becerisidir. yansıtıcı düşünme problemlere gerçek çözüm bulurken ve sağlıklı kararlar verirken bireye yardımcı olur.
Yansıtıcı eğitim nedir?
Yansıtıcı eğitim nedir?
Yansıtıcı Öğrenme ve Öğretim Öğrencilerin kendi öğrenmelerinden sorumluluk almalarını sağlar. Yansıtıcı dü- şünme yoluyla öğrenciler deneyimleri üzerinde düşünür, yaptıklarının farkına varır ve böylece deneyimleri yoluyla öğrenirler (Cengiz ve Karataş, 2015).
Kolb un öğrenme stilleri nelerdir?
Kolb, yaşantısal öğrenme kuramını, somut yaşantı, yansıtıcı gözlem, soyut kavramsallaştırma ve aktif yaşantı yeteneklerini içeren dört aşamalı bir döngü olarak tanımlamıştır13.
Öğrenme günlüğü nedir?
Öğrenme günlüğü en basit tarifi ile öğrenme için yazılan yazıların bir araya getirilmesidir. Öğrenme günlükleri genellikle yaratıcı yazma günlükleri gibi özel bir amaçla ya da formatla adlandırılır.
Yansıtıcı rapor nedir?
Yansıtıcı Yazma, geçmiş deneyimlerin kişinin görüş ve yaklaşımlarında ne şekilde bir değişim gerçekleştirmiş olduğunun anlatıldığı değerlerin, duyguların, yorumların ve kişisel bir dilin kullanıldığı bir yazım türüdür.
Yansıtıcı yazı nedir?
Yansıtıcı yazı nedir?
Yansıtıcı düşünmenin özellikleri nelerdir?
Yansıtıcı düşünmenin özellikleri nelerdir?
Yansıtıcı düşünme ile olaylara ve olgulara karşı olumlu duygular ve inançlar geliştirmek mümkün olmaktadır. Bunun yanında olgular ile olaylar mantıksal olarak uygunluğuna göre kabul edilmektedir. Yansıtıcı düşünme, inançların doğasına, temeline ve koşullarına göre araştırmalar yapılmasını uygun görmektedir.
Yansıtıcı düşünme nedir?
Yansıtıcı düşünme, geçmiş deneyimlere dayanarak kararlar alma veya geçmiş olaylardan ilham alma sürecidir.
Yansıtıcı öğretmen eğitimi nedir?
Yansıtıcı Düşünme ve Yansıtıcı Öğretim Yansıtma, öğretmen adaylarının bir konuyu açıklarken kendi düşüncelerini, tutumlarını ve yeteneklerini ortaya koymasıdır (Gagnon and Collay, 2001, 29-50, Akt. Semerci, 2007).
Yansıtıcı öğretmen nedir?
Yansıtıcı düşünmenin, öğretmenler açısından incelendiğinde, öğretmenlerin sınıf içerisindeki uygulamalarını anlamaları ve davranışlarının farkında olmalarını sağlayarak eğitim-öğretimdeki performanslarını arttırmalarına yardımcı olduğu söylenebilir (Alp & Şahin Taşkın, 2008, s. 313).
Yansıtıcı inceleme ne demek?
Yansıtıcı inceleme ne demek?
64 Yansıtıcı düşünme, herhangi bir inancın veya faraziye halindeki bilgilerin, kanıtlar ışığında inceden inceye sürekli ve kesin bir şekilde incelenmesidir16. Yansıtıcı inceleme yaklaşımının odak noktasını araştırma-inceleme ve problem çözme oluşturur. Yöntem olarak sosyal bilim yaklaşımına benzer.
Yansıtma stratejisi nedir?
Yansıtma stratejisi nedir?
Yansıtma daha önceden yapılandırılmış deneyimi yeni yapılandırılan eylemlere dönüştürmedir. Bu dönüşüm profesyonel bir uygulamadır. Dewey (1910, s.78) eğitimin temel amacının bireylere yansıtma alışkanlığı kazanmada yardımcı olmak olduğunu vurgulamış ve yolları bulmaları gerektiğini ifade etmiştir.
Yansıtıcı inceleme olarak sosyal bilgiler nedir?
Yansıtıcı İnceleme Yaklaşımı Olarak Sosyal Bilgiler yaklaşımını Dewey, bir konunun zihin içinde evirip çevrildiği, ciddi ve ardışık bir süreç içeren bir dü- şünme çeşidi olarak tanımlamaktadır.
Sosyal bilim olarak sosyal bilgiler nedir?
Sosyal Bilgiler, kişinin sosyalleşmesine yardımcı olmak amacıyla; sosyoloji, psikoloji, felsefe, siyaset bilimi, hukuk, antropoloji, tarih, coğrafya ve ekonomi gibi sosyal bilimleri ve vatandaşlık bilgisi konularını yansıtan; öğrenme alanlarını bir ünite altında birleştiren; insanın sosyal ve fiziki çevresiyle …