Verdiğiniz metin HTML özel karakterleriyle kodlanmış durumda, bu yüzden doğru görünmüyor. Aşağıda, metninizi düzgün şekilde Türkçe olarak düzelttim ve düzenledim:
---
1.
Sağlık sektöründe yapay zeka, hastalıkların erken teşhis edilmesi ve
tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacak.
2. Otomasyon alanında yapay zeka, endüstriyel süreçleri optimize ederek üretkenliği artıracak ve insanlara daha
yaratıcı işlere odaklanma fırsatı verecek.
3. Ulaşım sektöründe, otonom araçlar ve akıllı trafik sistemleri sayesinde yapay zeka, trafik kazalarını azaltacak ve trafik akışını daha verimli hale getirecek.
4. Eğitim sektöründe yapay zeka, öğrencilere kişiselleştirilmiş eğitim imkanı sunacak ve öğretmenlere daha etkili bir şekilde destek sağlayacak.
5.
Finans sektöründe yapay zeka, dolandırıcılığı önlemede ve
yatırım kararlarında daha doğru tahminler yapmada kullanılacak.
---
Eğer metni tekrar HTML olarak kullanmak istiyorsanız, şöyle yazabilirsiniz:
```html
<p>1.
Sağlık sektöründe yapay zeka, hastalıkların erken teşhis edilmesi ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacak.</p>
<p>2. Otomasyon alanında yapay zeka, endüstriyel süreçleri optimize ederek üretkenliği artıracak ve insanlara daha
yaratıcı işlere odaklanma fırsatı verecek.</p>
<p>3. Ulaşım sektöründe, otonom araçlar ve akıllı trafik sistemleri sayesinde yapay zeka, trafik kazalarını azaltacak ve trafik akışını daha verimli hale getirecek.</p>
<p>4. Eğitim sektöründe yapay zeka, öğrencilere kişiselleştirilmiş eğitim imkanı sunacak ve öğretmenlere daha etkili bir şekilde destek sağlayacak.</p>
<p>5.
Finans sektöründe yapay zeka, dolandırıcılığı önlemede ve
yatırım kararlarında daha doğru tahminler yapmada kullanılacak.</p>
```
Başka bir düzenleme ya da farklı bir format istiyorsanız lütfen belirtin!