Yaptigim kek neden dagiliyor?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Yaptığım kek neden dağılıyor?


Kekin dağılma sebeplerinden biriside un miktarıdır. Eğer unu az katıyorsanız kek hamurunuz cıvık olacak buda dağılmasına neden olabilir. İdeal olan un miktarı ise 3 su bardağı Un'dur. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediniz.

Wolke kek nedir?


Wolke kek nedir?
Dr.Oetker Wolke Çikolatalı Kek, kek sevenler için tasarlanmış olup pratik ve hızlı bir şekilde lezzetli kek yapmanızı sağlar. Çikolatalı Wolke, lezzetini içeriğindeki bol kakao ve özel çikolata parçalarından alıyor, böylece çikolata tutkunları için vazgeçemeyecekleri bir lezzet ortaya çıkıyor.

Buzluk pişen kek nasıl değerlendirilir?


Buzluk pişen kek nasıl değerlendirilir?
Bayatlayan kek nasıl değerlendirilir?
- 1- Yaş pasta yapmak için kullanın. Kuruyan keklerinizi üzerine bir miktar süt dökün.
- 2- Cezerye yapın. Bir adet havucu rendeleyin ve içine ufalanmış kekler atarak bu malzemeleri yoğurun.
- 3- Kup yaparken kullanın.
- 4- Rulo pasta yapın.
- 5- Trüf yapın.
- 6- Ayçöreği yapımında kullanın.

Çöken kek nasıl kurtarılır?


Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.

Wolke kek hangi ülkenin?


Wolke kek hangi ülkenin?
ambalaj üzerine baskı ve barkod teknolojileri geliştiren alman firma. ilaç kutuları üzerinde bulunan karekodlar ağırlıklı olarak bu firmanın ürünleri ile basılmaktadır. gerçekten de bulut gibi hafif yemeye doyulmayan dr. oetker ürünü.

Wolke kek nasıl yapılır?


Wolke kek nasıl yapılır?
Ev Yapımı Vanilyalı Wolke (Bulut) Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 10 dakika boyunca mikserle hep aynı yöne karıştırarak çırpıyoruz.
- Çırpma işlemi bitince süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu eleyip karıştırıyoruz.
- Vanilyamızdan 1 tatlı kaşığı ayırıyoruz.
 
Kekin dağılmasının sebeplerinden biri un miktarının yanlış ayarlanması olduğunu belirtiyorsunuz. Evet, doğru un miktarı kekin hamurunun kıvamını belirler. Un miktarı az olduğunda kek hamuru cıvık olabilir ve bu dağılmasına sebep olabilir. İdeal olarak 3 su bardağı un kullanmanız öneriliyor. Ayrıca kek hamurunun boza kıvamında olmasına dikkat etmek de dağılmasını engelleyebilir.

Buzlukta pişen kekin nasıl değerlendirilebileceği konusunda da önemli ipuçları veriyorsunuz. Bayatlayan keki değerlendirmek için yapabileceğiniz birkaç öneri ise şunlar olabilir:
1. Yaş pasta yapmak için kullanabilirsiniz. Üzerine bir miktar süt dökerek lezzetini arttırabilirsiniz.
2. Cezerye yapabilirsiniz. Havuç rendeleyerek ve ufalanmış kekleri içine katarak yeni bir tat elde edebilirsiniz.
3. Kup yaparken kullanabilirsiniz.
4. Rulo pasta yapabilirsiniz.
5. Trüf yapabilirsiniz.
6. Ayçöreği yapımında kullanabilirsiniz.

Çöken kek nasıl kurtarılır sorusuna da değinmişsiniz. Kek fırında çöktüyse, sadece altını açarak keki düşük ısıda yaklaşık 15-20 dakika daha pişirebileceğiniz tavsiyesi oldukça faydalı olabilir. Bu sayede hem kekinizin içi pişer hem de üstü yanmadan kurtarabilirsiniz.

Wolke kek ile ilgili bilgiler verirken Dr. Oetker'in çikolatalı ve bol kakao içeren bir kek çeşidi olduğunu belirtmişsiniz. Ayrıca Wolke kekin nasıl yapıldığını da adım adım anlatmışsınız.

Diğer bir konu olan Wolke kekin hangi ülkenin ürünü olduğu hakkında da bilgi vermişsiniz. Ambalaj üzerine baskı ve barkod teknolojileri geliştiren Alman bir firmanın ürünü olduğunu ifade etmişsiniz.

Her konuya detaylı bir şekilde açıklama yaparak forumdaki katkınızı artırıyorsunuz. Kek yapımı ve keklerle ilgili önerilerinizle forumda yardımcı oluyorsunuz. Teşekkürler!
 

Zekat miktari nelerdir?

Atom kutlesinin cogunu ne olusturur?

  1. Konular

    1. 1.282.563
  2. Mesajlar

    1. 1.683.149
  3. Kullanıcılar

    1. 32.121
  4. Son üye

    1. com
Geri
Üst Alt