- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Yaralanma çeşitleri nelerdir?
Yara Çeşitleri
Yaralanma durumlarında ilkyardım nasıl olmalıdır?
Ciddi yaralanmalarda ilkyardım nasıl olmalıdır?
Kirli yaralanma nedir?
Kirli (enfekte) yaralar: Mikrop kapma ihtimali olan yaralardır.
Basit yaralanmalar nelerdir?
Kesik yaralar: Bıçak, çakı, cam gibi kesici aletlerle oluşur. Genellikle basit yaralardır. Derinlikleri kolay belirlenir. Ezikli yaralar: Taş yumruk ya da sopa gibi etkenlerin şiddetli olarak çarpması ile oluşan yaralardır.
Ilkyardim yara nedir?
YARALANMALARDA İLKYARDIM Bir travma sonucu deri yada mukozanın bütünlüğünün bozulmasıdır. Aynı zamanda kan damarları, adale ve sinir gibi yapılar etkilenebilir. Derinin koruma özelliği bozulacağından enfeksiyon riski artar.
Delici karın Yaralanmasi varsa yapilacak olan nelerdir?
Delici karın yaralanmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır?
Dokular, genellikle anatomik bölgelerinden ayrılmıştır ve oldukça fazla kanama vardır. şunlardır: Üzerinden 6 saat geçmiş yani gecikmiş yaralar, Kenarları düzgün olmayan yaralar, Cerrahi dikişleri ayrılmış yaralar, Çok kirli ve derin dokuların (damar, kas, sinir vb.)
Abrazyon ne demek tıp?
a) Sıyrık (Abrazyon): En hafif ezici alet yarasıdır. Travma sonucu cildin en üst tabakası (epidermis) sıyrılır ve dermis açıkta kalır. Canlıda sıyrılan bu bölgenin üstü dermis damarlarından çıkan serum ve hücrelerle dolarak kabuk oluşur, kabuğun altı nemli ve iltihaplı yaradır.
Laserasyon nedir Adli Tıp?
d) Laserasyon (Yırtık): Ezici cismin uygulanma kuvvetine bağlı olarak doku bütünlüğünün bozulmasıdır.
Laserasyon onarimi nedir?
Laserasyon, vücut dokularının yırtılmasıyla oluşan yaralardır. Tıbbi olarak laserasyon ( laceratıon ) yani yırtık; ezici cismin uygulanma kuvvetine bağlı olarak doku bütünlüğünün bozulmasıdır.
Künt cisimle temas ne demek?
Künt travma, vücut kısmına darbe, yaralanma veya fiziksel saldırının neden olduğu travmadır. Kuvvet travması olarak da adlandırılan künt travma, yüksek hız etkisinden de kaynaklanabilir. Künt travma, kontüzyonlar, sıyrıklar, laserasyonlar ve / veya kemik kırıkları gibi daha spesifik tipler geliştiren ilk travmadır.
Künt travmatik yara ne demek?
Ezici alet yaraları ya da künt travmaya bağlı yaralar en sık karşılaşılan yara türüdür. Ağırlıkları ile iş gören bu tür künt cisimlerle meydana gelen yaralar künt travmatik yaralar olarak da adlandırılmaktadır.