Son Konular

Yarbay North kimdir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Yarbay North kimdir?

Oliver Laurence "Ollie" North (d. 7 Ekim 1943), Siyasi yorumcu ve televizyon konuğu, askeri tarihçi, The New York Times'ın en çok satan yazarı ve eski bir ABD Deniz Piyadesi yarbayı. North, öncelikle 1980'lerin siyasi bir skandalı olan İran-Kontra skandalı sırasında Milli Güvenlik Konseyi görevlisi olarak hatırlanır.

Nancy Reagan öldü mü?

Nancy Reagan öldü mü?
6 Mart 2016Nancy Reagan / Ölüm tarihi

Türkiye Eisenhower yardım aldı mı?

Türkiye Eisenhower yardım aldı mı?
Lübnan, bu hareketi ile, şimdiye kadar takip ettiği tarafsızlık politikasını terk etmiş oluyordu. Lübnan'ın arkasından Pakistan, Irak, Türkiye ve Yunanistan, Eisenhower Doktrini'ni kabul ettiklerini açıkladılar.

Iran Kontra olayı nedir?

ABD yönetim kademesinden bazı kişilerin, İran'a silah satması ve gelirlerin yasa dışı bir şekilde Nikaragua'da dönemin solcu yönetimini devirmeye çalışan anti-komünist Kontraları desteklemek için kullanılmasını kapsar.

Jimmy Carter 1981 de hangi ülkede?

Jimmy Carter 1981 de hangi ülkede?
James Earl "Jimmy" Carter Jr. (d. 1 Ekim 1924), Amerikan siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin 39. başkanı. 1977-1981 yılları arasında başkanlık yapmıştır.

Eisenhower Doktrini kim?

Eisenhower Doktrini kim?
Dwight Eisenhower,1954 yılında "Barış için Atom" programını başlattı ve 5 Ocak 1957'de, ünlü Eisenhower Doktrini'ni açıkladı. Bu doktrin ile Orta Doğu ülkelerine askerî ve ekonomik yardımda bulunulması planlanmaktaydı. Yardımın amacı,Orta Doğu'da komünizmin yayılmasını önlemekti.

Eisenhower kim?

Dwight David Eisenhower (14 Ekim 1890, Denison, Teksas – 28 Mart 1969, Washington, ABD), lakabı "Ike", ABD'nin 34. başkanı (1953-1961). II. Dünya Savaşı'nda 1944-45 yıllarında Batı Avrupa'daki Müttefik kuvvetlerinin başkomutanlığını yapmıştır. 1951'de NATO'nun ilk başkomutanı olmuştur.

Kontra hangi ülkenin?

Kontra hangi ülkenin?
İran-Kontra skandalı veya Irangate, Ronald Reagan yönetimi sırasında Kasım 1986'da ortaya çıkan politik bir skandalın adı.

Oliver Laurence "Ollie" North, 7 Ekim 1943 doğumlu olan bir siyasi yorumcu, televizyon konuğu, askeri tarihçi, en çok satan yazar ve eski bir ABD Deniz Piyadesi yarbayıdır. North, özellikle 1980'lerin siyasi skandalı olan İran-Kontra skandalı sırasında Milli Güvenlik Konseyi görevlisi olarak görev yapmıştır.

Nancy Reagan, 6 Mart 2016 tarihinde vefat etmiştir.

Türkiye, Eisenhower Doktrini'ni kabul ederek ABD'den yardım almıştır. 1957 yılında açıklanan Eisenhower Doktrini ile Orta Doğu ülkelerine askeri ve ekonomik yardım sağlanması planlanmıştır. Bu yardımların amacı, Orta Doğu'da komünizmin yayılmasını önlemektir.

Iran-Kontra olayı, ABD yönetim kademesinden bazı kişilerin İran'a silah satması ve elde edilen gelirleri yasa dışı yollarla Nikaragua'daki anti-komünist Kontraları desteklemek için kullanmasıyla ilgili bir skandaldır.

Jimmy Carter, 1981 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmaktaydı. Jimmy Carter, Amerika Birleşik Devletleri'nin 39. başkanı olarak 1977-1981 yılları arasında görev yapmıştır.

Dwight D. Eisenhower, ABD'nin 34. başkanıdır ve II. Dünya Savaşı sırasında Batı Avrupa'daki Müttefik kuvvetlerinin başkomutanlığını yapmıştır. Eisenhower aynı zamanda NATO'nun ilk başkomutanı olarak da görev yapmıştır.

Kontra, İran-Kontra skandalıyla ilişkili olaylarda yer alan anti-komünist Kontraların adıdır. Bu skandal Ronald Reagan yönetiminin yaşandığı bir dönemde ortaya çıkmıştır.

28 Subat muhtirasi nedir?

Saglik sorunu nedeniyle isten ayrilan tazminat alabilir mi?

1. Konular

1. 1.280.798
  2. Mesajlar

1. 1.677.899
  3. Kullanıcılar

1. 31.719
  4. Son üye

Geri
Üst Alt