Modoratör
Efsanevi Üye
Yardım için para toplamak yasak mı?
Madde 6 – Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, Cumhurbaşkanınca belirlenip ilan edilir.
Izinsiz yardım toplayan kişi ve kurum kuruluşlara hangi cezalar verilir?
Izinsiz yardım toplayan kişi ve kurum kuruluşlara hangi cezalar verilir?
Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak izinsiz yardım toplayanlara yediyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. İzin verilen yer dışında yardım toplayanlara beşyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Sokakta bağış toplamak yasak mı?
Sokakta bağış toplamak yasak mı?
2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun 6. Maddesine göre kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar.
Yardım kampanyası nasıl başlatılır?
Instagram uygulamasından bir bağış kampanyası başlatmak için izlemeniz gereken adımlar
- Profilinize gitmek için.
- Profili Düzenle'ye ve ardından Bağış Kampanyası Ekle'ye dokunun.
- Para Topla'ya dokunun.
- Instagram gönderilerinizden veya film rulonuzdan bir kapak fotoğrafı seçin.
5253 sayılı dernekler Kanunu Nedir?
5253 sayılı dernekler Kanunu Nedir?
5253 sayılı Dernekler Kanununun 10 uncu maddesinde "dernekler, tüzüklerinde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere, benzer amaçlı derneklerden, siyasi partilerden[9], işçi ve işveren sendikalarından ve meslekî kuruluşlardan maddî yardım alabilir ve adı geçen kurumlara maddî yardımda bulunabilirler. 5072 sayılı …
Instagram bağış kampanyası nasıl başlatılır?
Instagram bağış kampanyası nasıl başlatılır?
Instagram uygulamasından bir bağış kampanyası başlatmak için izlemeniz gereken adımlar. simgesine veya sağ alttaki profil resminize dokunun. Profili Düzenle'ye ve ardından Bağış Kampanyası Ekle'ye dokunun. Para Topla'ya dokunun.
Instagram bağış kampanyası nedir?
Instagram, uygun kâr amacı gütmeyen kuruluşların ve destekçilerinin Instagram Stories'deki bağış çıkartması ve Instagram Business Hesabındaki bağışta bulun düğmesi yoluyla doğrudan Instagram'da bağış amaçlı para toplamasına olanak sağlar.
Dernek statüsü nedir?
Dernek statüsü nedir?
Dernekler, kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturulan, tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarıdır. Dernek kurmak için, önceden izin alınması gerekmemektedir.