Son Konular

Yargilamanin yenilenmesi ne demek?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Yargılamanın yenilenmesi ne demek?

Yargılanmanın Yenilenmesi (İadei Muhakeme) Nedir? Mahkeme tarafından verilerek kesinleşen bir hükümle ilgili olarak, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belirlenen hallerde (CMK md.311) hükümlü lehine veya aleyhine olarak yeniden yargılama yapılmasına "yargılamanın yenilenmesi" veya "iade-i muhakeme" denilmektedir.

Yargılamanın yenilenmesi kanun yolu?

Yargılamanın yenilenmesi kanun yolu, talep üzerine işletilir. Talep olmadan mahkemenin kendiliğinden harekete geçerek kesinleşen hüküm ile ilgili yeni bir yargılama yapması mümkün değildir.

Yargılamanın yenilenmesi başvurusunda bulunulması gerekir.?

Yargılamanın yenilenmesi başvurusunda bulunulması gerekir.?
Yargılamanın yenilenmesi başvurusunda bulunulması kendiliğinden hükmün infazının ertelenmesine neden olmaz. Ancak yeniden yargılanma talebini değerlendiren mahkeme, olayın veya yeniden yargılama başvurusunun özelliklerine göre infazın geri bırakılmasına veya durdurulmasına karar verebilir (CMK md.312).

Yasal hakkımı biliyorum?

Yasal hakkımı biliyorum?
Yasal ile ilgili Cümleler. Yaptığımız tamamen yasaldı. O bana yasal görünüyor. Hangi yasalar ihlal edildi? Yasal haklarımı biliyorum. Bu yasal bir iş. Ali yasaları çiğnemedi. Yasal danışmanlığını istemiyorum. Yasal hakkımı biliyorum.

. . Basit Yargılama Usulü nelerdir?

Basit yargılama usulünde mahkumiyet kararı verildiği takdirde sonuç ceza dörtte bir (1/4) oranında indirilir. Basit yargılama usulü, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 251. maddesinde düzenlenmiştir.

Eğer bu tanıklık, önceki Yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunulabilir?

Tanığın yalan söylediği, yani halk arasında kullanıldığı şekliyle yargılamada "yalancı tanıklık" yapıldığının anlaşılması halinde, bu tanıklık önceki yargılamada hükmün oluşmasına da neden olmuşsa, yargılamanın yenilenmesi (iade-i muhakeme) talebinde bulunulabilir.

Ne geçmişi ve ne geçmişi yargılamak?

Ne geçmişi ve ne geçmişi yargılamak?
casusları, asker kaçaklarını ve Milli Mücadele'yi engelleme amacıyla propaganda yapanları yargılamak için özel kanunla kurulan mahkeme lerdir. gewesen ("… ne geçmişi yargılamak ne de günümüz gözüyle geleceğe yol göstermek, sadece ve sadece geçmişte gerçekten nasıl olduğunu göstermek"tir.)

Yargı kararlarının kesin hükümleri nelerdir?

Yargı kararlarının kesin hükümleri nelerdir?
Yargı kararlarının bu değişmezlik kuvvet ve niteliğine " kesin hüküm " (muhkem kaziye) denilmektedir [1]. Yargı yerlerinin bu şekilde verdiği karar kesin hüküm halini alınca, gerçeğe uymasa bile, hukuksal gerçek olarak kabul edilir.

Bir ucak ses hizini gecerse ne olur?

Kirmizi pancar pisirilir mi?

1. Konular

1. 1.282.557
  2. Mesajlar

1. 1.682.861
  3. Kullanıcılar

1. 32.095
  4. Son üye

Geri
Üst Alt