<
Editör
Yeni Üye
Yasal uyum ne demek?
Yasal uyum denetimleri; işletmelerin talebi üzerine yapılan ve firmanın operasyonel süreçleri, üretim faaliyetleri ve uygulamaları sırasında yasal gerekliliklerin ne kadar sağlandığının belirlenmesi için bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından yapılan denetlenme çalışmalarıdır.
Uyum görevlisi ne iş yapar?
Uyum görevlisi ne iş yapar?
Uyum görevlisinin temel görevi; Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi için, Kanun ve Kanun uyarınca çıkarılan yönetmelik ve tebliğlere gerekli uyumun sağlanması amacıyla oluşturulan uyum programını yürütmektir. Uyum Görevlisi Uyum Biriminin başıdır.
Uyum riski nedir?
Uyum riski nedir?
Uyum riski, yasalara, düzenlemelere ve kurallara uyumda yapılan hatalar sonucu Şirket'in itibarına zarar verilmesine neden olacak yasal ya da düzenleyici yaptırımlar ya da finansal kayıp riskidir.
Uyumluluk Yönetimi Nedir?
ISO 19600 standardı uyumluluk yönetim sistemi ile ilgili rehberlik sağlayan yeni bir uluslararası standarttır. ISO 19600 Uyumluluk Yönetim Sistemi, uluslararası, yerel ve endüstri düzeyinde uyumluluk çerçevesini oluşturmak ve bu çerçeve doğrultusunda uyumluluk şartlarının yönetmeyi amaçlayan bir standarttır.
Uyum denetimi nedir?
Uyum denetimi nedir?
Mevzuata uyum denetimleri; işletmelerin talebi üzerine yapıla ve firmanın operasyonel süreçleri, üretim faaliyetleri ve uygulamaları sırasında iş sağlığı ve güvenliği alanında yasal gerekliliklerin ne kadar sağlandığının belirlenmesi için bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından denetlenmesi çalışmalarıdır.
Uyum görevlisi kim atar?
Uyum görevlisi kim atar?
(2) Uyum görevlisi, yönetim kuruluna veya yönetim kurulunun yetkisini devrettiği bir veya birden fazla üyeye bağlı olacak şekilde, münhasıran kurum personeli olarak atanır. Uyum görevlisinin uhdesinde satış ve pazarlamayla ilgili olmamak şartıyla, uyum programının yürütülmesini aksatmayacak diğer görevler bulunabilir.
Banka uyum birimi nedir?
Alternatif Bank Mevzuat ve Uyum Bölümü, Uyum Birimi, Banka'nın 5549 Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun (Kanun) ile 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun ve bu kanunlara dayanılarak yürürlüğe konulan suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine …
Risk ve Uyum Yönetimi Nedir?
Risk ve Uyum Yönetimi Nedir?
Kurumların değişen iş ihtiyaçlarının ve uyum gereksinimlerinin karşılanabilmesi amacıyla yönetişim, risk yönetimi ve uyum faaliyetlerinin koordinasyonu önem taşımaktadır.
Mevzuat uyumu ne demek?
Mevzuat uyumu ne demek?
Mevzuat Uyum Derneği (Compliance Association), yasaların, kamu kurumları ve düzenleyici otoriteler tarafından yapılan mevzuat düzenlemeleri ile alınan kararların, uluslararası standart, tavsiye ve düzenlemelerin etkili şekilde uygulanması, mevzuata uyumun sağlanması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik etmek.