Yaşam döngüsü değerlendirmesi nedir?
Yaşam Döngüsü Analizi, bir ürün ya da hizmet üretiminde kullanılan ham maddelerin elde edilmesinden başlayarak, ilgili tüm üretim, sevkiyat, tüketici tarafından kullanım ve kullanım sonrası atık olarak bertarafı da kapsayan yaşam döngüsünün farklı aşamalarındaki çevresel etkilerini belirlemek, raporlamak ve yönetmek …Yaşam döngüsü aşamaları nedir?
YDA bir ürünün veya prosesin yaşam döngüsünün genellikle 4 aşamasını içerir: 1. ham madde temini, 2. imalat, 3. kullanım/yeniden kullanım/bakım ve 4. geri dönüşüm/atık yönetimi.Kuhlen insanın yaşam döngüsünü nasıl nitelendirir?
Kuhlen insanın yaşam döngüsünü nasıl nitelendirir?Kuhlen, yaşın ilerlemesiyle birlikte gereksinmelerin “doğrudan” doyurulmasının yerini “dolaylı” ya da “başkalarının doyumu ile” doyurulmasının aldığını belirtmektedir. Dolayısıyla insanın yaşam döngüsü bir “genişleme ve daralma eğrisi” olarak nitelenebilir.
Yaşam döngüsü dediğimizde hangi aşamalardan söz ediliyor dur?
Yaşam Döngüsü Analizi Beşikten mezara yapılan bu değerlendirmede hammaddenin elde edilmesi, üretim, kullanım, yaşam sonu, geri dönüşüm ve bertaraf aşamaları bulunmaktadır.Hucrelerin bir yaşam döngüsü var midir?
Vücutta bulunan hücrelerin sahip olduğu olağanüstü bir yaşam döngüsü mevcuttur. Hücrenin yaşam döngüsünün süresi hücreye bağlı olarak değişiklik gösterir. Bağırsakların iç yüzeyini oluşturan hücreler üç gün gibi kısa bir zamanda yenilenirken bir kas ya da sinir hücresinde bu süre çok daha uzundur.LCA yöntemi nedir?
LCA yöntemi nedir?Türkçesi Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (YDD) olan Life Cycle Assessment (LCA) çalışmaları bir ürün veya servisin üretimi, tüketimi ve bertarafı gibi beşikten mezara tüm aşamalarında ortaya çıkan çevresel etki ve kirliliklerin ISO 14040 standartlarına uygun olarak hesaplandığı bilimsel bir yöntemdir.
Hayat döngüsü nedir açıklayınız?
Biyoloji’de yaşam döngüsü bir canlının geçirdiği değişikliklerle tekrar başladığı noktaya dönmesidir. Biçim değişiklikleri büyüme, eşeysiz üreme, ve/veya eşeyli üreme gibi süreçleri içerir. Bazı canlıların yaşam döngüsünde bir türün farklı soyları birbirini izler.