Yavru kedi lösemi aşısı gerekli mi?
Kedi Lösemi Aşısı Gerekli mi? Kedilerde lösemi aşısının gerekli olup olmadığı yönünde çeşitli görüşler olduğu bilinmektedir. Ancak bu noktada veteriner hekimlerin önerileri bu aşının yapılması gerektiği yönündedir.Yavru kedilerde lösemi aşısı kaç kez yapılır?
Dış Parazit Uygulaması (1.5 aylıktan itibaren her 3 ayda bir tekrarlanır.) Kedi Karma Aşısı (2-6 ay aralığında 2 kez, sonraki her yıl birer kez tekrarlanır.) Kedi Leukemia (Lösemi) Aşısı (2-6 ay aralığında 2 kez, sonraki her yıl birer kez tekrarlanır.) Kuduz Aşısı (3 aylık yaştan sonra her yıl birer kez tekrarlanır.)Kedi Lösemi aşısı tehlikeli mi?
Kedi Lösemi aşısı tehlikeli mi?Bilimsel kanıtlar herhangi bir hastalığa neden olduğunu göstermemektedir. Buna karşılık kedilerde lösemi aşısının yan etkileri diğer aşılarda olduğu gibi iştahsızlık, yorgunluk, halsizlik gibi durumlara, aşı yapılan bölgenin sertleşmesine neden olabilir. Söz konusu etkiler birkaç gün boyunca sürebilir.
Kedi lösemi olursa ne olur?
Kedi lösemi virüsü enfeksiyonunun belirti ve semptomları oldukça çeşitlidir ve iştahsızlık, zayıf kürk durumu, anizokori (düzensiz göz bebekleri), deri enfeksiyonları, mesane ve solunum yolu enfeksiyonları, ağız hastalıkları, nöbetler, lenfadenopati (şişmiş lenf düğümleri), cilt lezyonları, yorgunluk, ateş, kilo kaybı.Kedi Lösemi aşısı kaç gün arayla yapılır?
Yavru kedilerin aşı takvimi ve uygulama zaman aralıkları; İç ve Dış Parazit aşısı: 6-8 hafta arasında, Karma Aşı: 8 – 10 hafta, Lösemi aşısı: 9-11 hafta.Kedi Lösemi aşısı kaç doz?
Kedi Lösemi aşısı kaç doz?Karma ve lösemi aşıları çoğunlukla iki doz halinde yapılır. Söz konusu aşıların kedinize yapıldığı gün, kedinizde sersemleme, hafif ateş ve iştahsızlık gibi belirtiler görülebilir.