Yaya butonu ne ise yarar?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,847
Tepkime puanı
368
Puanları
83
Forum Parası
600,409
Feedback: 0 / 0 / 0

Reputation:

Yaya butonu ne işe yarar?

ve tarafımca defalarca denenmiş ve ispatlanmıştır ki basmanızdan itibaren beş saniye içerisinde yayalar için yeşil yakıp trafiği cart diye kesmektedir.

Trafik Işıklarındaki düğme ne işe yarar?

yaya trafiğinin yoğun olmadığı yollarda, trafik ışıklarının araç geçişini gereksiz yere engellememesi, yayanın ancak "ben geldim karşıya geçicem" dediğinde karşıya geçebilmesi için trafik ışığına monte edilmiş düğme. bu düğmeye basılmadığı ya da düğme farkedilmediği taktirde ışığın altında mal mal beklenir.
Bu kanun maddesi 'Sürücüler görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan, ancak trafik işareti veya levhalarla belirlenmiş kavşak giriş çıkışları ile yaya ve okul geçişlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere duranlara ilk geçiş hakkını vermek zorundadır' diyor.
Yaya geçidi nasıl kullanılır?
Sinyalizasyonlu yaya geçitlerinde araç sürücüleri ve yayalar ışıklara riayet etmelidir. Eğer yaya geçidinde sinyalizasyon bulunmuyorsa, araç sürücüleri yaya geçidine giren veya girmek üzere olan yayaya, durmak veya yavaşlamak suretiyle ilk geçiş hakkını vermelidir.
Hangi durumda üst geçidi kullanırız?
Gelişmekte olan ülkeler de ise üst geçitler nehirlerin diğer yakasına geçmek, çevresel nedenlerle ulaşılamayan eğitim, sağlık vb. kuruluşlara ulaşmak için tek erişim kaynağı olabilir. Kırsal alanlar da ise üst geçitler basit asma köprü tasarımları olarak karşımıza çıkar.

Sürücüler yayalara nerelerde geçiş izni vermeli?

Görevli bir polis memuru ya da trafik lambası bulunan yerlerde yayalar da sürücüler gibi trafik kurallarına uyarak karşıdan karşıya geçmek zorundadır. Bunun dışında trafik işareti ya da levhalarla belirlenmiş olan kavşaklar ile yaya ve okul geçitlerinde ilk geçiş hakkı artık yayalara verilmiştir.

Yaya geçidi kuralları nelerdir?

Yayaların Uyması Gereken Genel Kurallar Cadde ve sokaklarda her zaman yaya kaldırımını kullanılmalıdır. Karşı kaldırıma yaya geçitleri kullanılmalıdır. Kaldırımdan inerken, karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa yine sola bakıp öyle geçilmelidir. Yaya kaldırımı olmayan yerlerde yolun solundan yürünülmelidir.
Yaya altgeçitlerine girişler, yayalara emniyet hissi verici, zorunlu olmadıkça geçidin bir ucundan diğer ucunun görülebileceği şekilde ferah, geçit içinde yeterli genişlik ve aydınlatma olmalıdır. Geçit çevresinde yayaların altgeçit yerine, yolu yüzeyden geçmesine mani olacak engeller ve işaretlemeler yapılmalıdır.
Kazalara ne sebep olur?
Sürücülerin trafik kurallarına uymadan araç kullanmaları, Hatalı sollama ve trafik ışıklarına uygun davranmamak, Öndeki araç ile takip mesafesini ayarlayamamak.
Karsidan karsiya gecerken Neleri kullanabiliriz?
Karşıdan Karşıya Geçerken; Trafik Polisinin, Trafik Işıklarının, Yaya Geçitlerinin, Alt ve Üst Geçitlerin Bulunduğu Yerleri Kullanınız! Yaya Geçitlerinden Karşıdan Karşıya Geçerken, Önce Solunuza, Sonra Sağınıza, Daha Sonra Tekrar Solunuza Bakarak Koşmadan, Hızlı Adımlarla Geçiniz!
 
Üst Alt