Yaz okulu ücretli mi?
Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder. Yaz Okulu ücreti ödemeden ders kaydı ve seçimi yapılamaz.
Yaz okulu ücretleri neye göre belirlenir?
Soru 3 – Yaz Okulu ücretleri neye göre belirlenir? Cevap 3 – Yaz Okulunda öğrencinin ödeyeceği ücret 2547 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre belirlenir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilir.
Yaz okulunda aldığım dersten kalırsam ne olur?
Yaz okulunda tekrar olarak alınan derslerde son alınan not geçerlidir. 15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Yaz okulu sınavına kimler girebilir?
Yaz okulu sınavına kimler girebilir?
1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. 2- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.
Yaz okulu ders ücreti nasıl ödenir?
Yaz okulu ders ücreti nasıl ödenir?
Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulu Öğretim Gideri ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM'lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir.
Yaz okulu nedir ne işe yarar?
Yaz okulunun amacı nedir? Dönem içerisinde değişik sebeplerle bazı derslerden kalan öğrencilere yeni bir şans tanınmaktadır. Ayrıca başarılı öğrencilerin üstten bir kısım dersleri almasına ve yaz aylarını değerlendirmesine fırsat verir.
Yaz okulunda kaç tane sınav olur?
Bir ara sınav ve bir final sınavı yapılır. 11) Yaz Okulu sonunda tek ders sınav hakkından kimler yararlanabilir? Yaz okulu sonunda tek dersi kalan öğrenciler, devam şartını yerine getirmiş olmak koşuluyla yararlanabilir. 12) Yaz Okulunda alınan dersler %10 başarı sıralamasını etkiler mi?
Yaz okulu sınavından kaç puan almak gerekir?
AÖF yaz okulu geçme notu kaç? Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00'ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri AÖF yaz okulunda alabiliyor. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Yaz okulu dönemden sayılır mı?
Yaz okulu dönemden sayılır mı?
yaz okulu direk dönem gibi sayılır, transkriptinizi uzatır.
Alttan kalan dersleri verince ortalama yükselir mi?
Alttan kalan dersleri verince ortalama yükselir mi?
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz. Ayrıca aldığınız ders, en son aldığınız döneme etki eder.
Yaz okulu ücreti ne kadar?
2020-2021 Yaz Okulu kayıtları 5-9 Temmuz 2021 tarihlerinde alınacak olup Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 günü yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Yaz Okulunda kayıt yapılan 1 Ders için 225 TL, ilave her ders için 25 TL olarak belirlenmiştir.
Yaz okulu sınavları nasıl olur?
Yaz Okulu´nda sınavlar nasıl olmaktadır? Yaz Okulu´nda not değerlendirme sistemi dersin öğretim yılı içerisinde (güz-bahar) nasıl verildiyse aynı şekilde olmak zorundadır. Örneğin normal dönemde final sınavı olan bir dersin yaz okulunda da final sınavı olmak zorundadır.
Yaz okulu ücretleri ne zaman ödenir?
Yaz okulu kayıt tarihinin son günü olan 28 Temmuz 2020 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:59'a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, yaz okulu kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayabilir.
Yaz okulu için yatırılan para nasıl geri alınır mı?
Yaz okulu için yatırılan para nasıl geri alınır mı?
Ücret iadesi alacak öğrencilerin, ekteki formu doldurup en geç 13 Ağustos 2021 tarihine kadar dilekçe ekinde dekontları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra ücret iadeleri için yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.
Üniversitede yaz okulu ne demektir?
Üniversitede yaz okulu ne demektir?
Yaz okulu; Bir yıl sonunda yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan alındığı döneme verilen isimdir. Öğrenci yaz okunda başarısız olduğu derslerden geçerse bir daha aynı dersi almayacaktır.