- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Yazmak için nereden başlamalı?
Yazmaya nerden başlamalıyım sorusundan belki de çok daha önemlidir bu soru….YAZMAYA NERDEN BAŞLAMALIYIM?
- Olay, kavram ve karakterleri birbirine bağlamak.
- Bunu yaparken okuyucuya keyif ve heyecan vermek.
- Bütün bunları gerçekçi bir zeminde yapmak.
Yazar olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?
Duygu ve düşüncelerimizi yazılı olarak anlatabilmek için, dil becerimizin yüksek olması ve yazıyı okuyucu gözüyle değerlendirebilmek gerekmektedir. Bir yazıcı (yazar), yazacağı konuyla ilgili bilgi birikimine sahip olmalı ve düşüncelerini en etkileyici ifadelerle ortaya koymak durumundadır.
Yazarlar nasıl yazmaya başlar Gülten Dayıoğlu?
Yazarlar nasıl yazmaya başlar Gülten Dayıoğlu?
Yazarlık kolay bir çaba değil. Bir kitabı yazmadan önce, hayal aşamasında başlıyor yazma serüveni. Sonra plan, kurgu, içerik, roman kahramanlarının kişilikleriyle ilgili araştırma, empati, çocuğa görelik kaygısı, dil anlatım titizliği ile kuşatılıyorum. Yazma serüvenine giriştiğimde kendimi tümüyle kitaba adıyorum.
Romanı nasıl yazılır?
Romanı nasıl yazılır?
Roman Türünün Özellikleri Olay örgüsü neden – sonuç ilişkisi taşır. Olay ve kahramanlar geniş bir perspektifte anlatılır. Romanın ana yapısını yer, zaman kahramanlar ve olay oluşturur. Karakter ve mekan betimlemeleri detaylıdır.
Roman yazmak ne kadar kazandırır?
Bizim hesabım yaptığımız yazar da, ortalama bir yazar olsun ve satış fiyatının yüzde 20'sini telif olarak alsın. 20 liralık kitaptan, yazarın payına düşen, 4 liradır. Kitap, (1000 adet basılan) bir baskıdan, yazarına 4 bin tl kazandırır. Diyelim kitap 30 baskı yapmışsa… 30 çarpı 4 bin lira; eşittir 120 bin lira.
Bir kitaba nasıl giriş yapılır?
İlk başta yazacağınız Giriş Bölümüne niçin böyle bir konuda yazman istediğinizi belirtin. Ortaya yazının geri kalan bölümlerinde savunacağınız, açıklayacağınız savınızı atın ve gelişme bölümüne geçin. Yazının tümü bitiğinde tekrar başa Giriş Bölümüne dönün ve yazının tümünü göze alarak gerekli eklemeleri yapın.
Kitap yazarken ilk cümle nasıl olmalı?
Kitap yazarken ilk cümle nasıl olmalı?
Orhan Pamuk, ilk cümle sancısını bir söyleşisinde şöyle anlatmış, 'Bir kitabın ilk cümlesi benim için önemlidir. Çok düşünürüm. İlk cümle kitabın bütün ruhunu, gideceği yolu, okura vereceği ruh hallerini sezdirmelidir. Kitabın adını, ilk cümlesini, son cümlesinin ne olacağını yıllarca not tutar düşünürüm.