Son Konular

YDT Sınavı Heyecanı Başladı! Sinavda Başarı İçin Son Hazırlıklar Başlasın!

Credits
1.230.184
white.jpg

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Yabancı Dil Testi (YDT) oturumu, Türkiye genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirildi.

215 bin 448 adayın katıldığı YDT'nin son oturumu için adaylar, sınavın başlama saati olan 15.30'dan sonra içeri alınmadı.

YDT'ye toplamda 215 bin 448 aday başvuruda bulundu. Bu adaylardan 206 bin 784'ü İngilizce, 4 bin 331'i Arapça, 2 bin 570'i Almanca, 1028'i Fransızca ve 735'i Rusça sınavına girecek.

Sınav 15.45'te başladı ve adaylara toplamda 80 soru yöneltilirken, cevaplama süresi 120 dakika olarak belirlendi. Adaylar, kendi bildirdikleri yabancı dile ait soru kitapçığını kullanacaklar.

YDT'ye bu yıl 1094 engelli adayın katılması planlanıyor. 988 farklı binada ve 10 bin 424 farklı salonda gerçekleştirilen sınavda toplamda 32 bin 298 kişi görev alacak.

Benzer Konular

2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) tamamlandı. Üniversite adayları, TYT oturumundan sonra şimdi de AYT ve YDT'ye girdiler. Bugün gerçekleşen YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 farklı dilde yapıldı. 120 sorunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) heyecanı milyonlarca üniversite adayını sarstı! Türkiye genelinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 250 sınav merkezinde gerçekleşen YKS'nin ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. Bugün ise adaylar AYT ve YDT için ter dökecek. TYT...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ( Yks ) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi ( Tyt ), yarın gerçekleştirilecek. Bu yıl 2,5 milyondan fazla adayın katılacağı 2025- Yks, 21-22 Haziran'da Türkiye genelindeki 81 il ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2025-YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye genelinde 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan 250 sınav merkezinde düzenlendi. YKS'nin TYT oturumunun ardından bugün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
2025 YKS TYT Soruları ve Cevapları Ne Zaman Açıklanacak? Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı ve gözler şimdi soruların açıklanacağı tarihe çevrildi. TYT'nin ardından yapılacak diğer oturumlar da merakla bekleniyor. TYT sınavı bugün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  1. Konular

1. 1.281.131
  2. Mesajlar

1. 1.678.552
  3. Kullanıcılar

1. 31.764
  4. Son üye

Geri