Yedek öğretmen ne demek?
Vekil öğretmen, asli olarak bir öğretmenin kanuni izin gibi nedenlerle işinden uzaklaşması durumunda açılan kadro boşluğunun kapatılması için geçici olarak atanan öğretmene verilen addır.
Yedek subay öğretmen nasıl olunur?
Yedek subay öğretmen nasıl olunur?
Asker öğretmenliğe başvurabilmek için sözleşmeli ya da kadrolu olmanız fark etmez, resmi anlamda fiilen görev yapıyor olmak yeterlidir. Asker öğretmenlik başvurusunu e-devletten yapabilirsiniz. Fakat asker öğretmenlik başvurusu önceden Ek-A belgesi ile askerlik şubesine bizzat başvurarak yapılıyordu.
Yedek subay öğretmen nedir?
askerlik hizmetini * tsk bünyesinde, bağlı bulunduğu kışlanın belirlediği 18-22 günlük süreçler arasında değişen yedek subay acemilik egitiminin ardından kalkınmada öncelikli illerde bir eğitim-öğretim yılı süresince geçici görevlendirilerek yerine getiren ve yd. sb. maaşı alan öğretmenlere verilen ünvan.
Ara tatillerde ücretli öğretmen maaşı kesilir mi?
Ara tatillerde ücretli öğretmen maaşı kesilir mi?
Okulların tatil olmasına öğrenciler sevininiyor ancak öğretmenler ek ders ücretlerinin kesileceği içimn sevinemiyor. Ücretli öğretmenlerin de kar tatilinde ek ders ücretleri kesilir. Dolayısıyla kar tatili olan bir ayda öğretmen maaşları düşük olarak yatar.
Öğretmenler ara tatilde ne yapar?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 1.dönemde "Öğretmenler 15-22 Kasım'da ara tatilde okullara gelmeyecek" açıklamasında bulunup. 15-19 Kasım tarihleri arasındaki ara tatilde öğretmenlerin okullara gitmeyip idari izinli sayılacaklarını belirterek "Mesleki eğitimlerini online olarak alacaklarını ifade etmişti.
Formasyon almadan öğretmen olabilir mi?
Formasyon almadan öğretmen olabilir mi?
Formasyon belgesi olmayanlar ise yakında açılmaya başlayacak Tezsiz yüksek Lisans programını (bi nevi formasyon) bitirerek öğretmen olabilecekler. PEDAGOJİK FORMASYON NEDİR? Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmayan kişilerin öğretmenlik yapabilmek için alması gereken bir programdır.
Ücretli öğretmenlikten kadroya geçiş var mı?
Geçtiğimiz yıllarda ücretli öğretmen olarak görev yapanlardan, 540 gün sigorta primi ödenen, öğretmenlik şartlarını taşıyan ve KPSS'den belirlenen taban puanı alanlar üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakata girebildiler ve bir bölümü MEB kadrolarına öğretmen olarak atandı.