- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.335
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.281
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.752
- Meslek
- Webmaster
Yemek masasında peçete hangi tarafa konur?
Peçeteler resmi olmayan yemeklerde çatalların soluna, resmi yemeklerde ise servis tabağının içine konur. Ancak; bahsettiğimiz gibi eğer dekoratif bir peçetelik söz konusuysa tabağın sol tarafına veya önüne gelecek şekilde yerleştirilebilir. Peçete, sağ üst kösesinden tutularak açılır.
Masada çatal kaşık nereye konur?
Yemek bıçakları, tabağın sağ tarafında ilk sırada konumlandırılmalıdır. Tatlı bıçağı ise tabağın üst kısmında ilk sırada olmalıdır. Yemek çatalı tabağın sol tarafında ilk sırada olmalıdır. Çatalın hemen yanına salata çatalı yerleştirilmeli ve tatlı çatalı ise tabağın üst kısmında orta sıraya yerleştirilmelidir.
Masada kumaş peçete nasıl kullanılır?
Yemek masasında peçetenin bile kullanım şekli önemli bir husustur. Kumaş peçete ilk etapta eğer tokalı olarak hazırlanmış ise açılarak diz üzerine serilmelidir. Yemek yeniliyorken kağıt peçete ile el ile ağız silinebilir. Şayet isteniyorsa yine kumaş peçete ile de silme işlemi uygulanabilir.
Yemek masasında peçete nasıl katlanır?
Adım adım peçete katlamanın yapılışına geçelim isterseniz. Peçeteyi dümdüz yere serin ve yarısından peçeteyi katlayın. Daha sonra peçeteyi dörde katlayın….Büfe Tarzı Peçete Katlama
- Ucundan açtığınız kanadı ilk şekildeki gibi rulo haline getirin.
- Peçeteyi ters çevirin 1/3 olacak şekilde sol tarafına katlayın ve bastırın.
Masaya çatal kaşık nasıl konulur?
Bunlar; ana yemek, ara sıcak ve tatlı çatalıdır. Çatallar içten dışa doğru dönük şekilde, tabağın soluna dizilmelidir. Kaşıkların Düzeni: Kaşıklar, en dış kısımda ve bıçağın sağ tarafına konulmalıdır. Tatlı kaşığı ise diğer çatal ve bıçaklara dik şekilde, servis tabağının önünde durmalıdır.
Antre çatalı ne demek?
ANTRE TAKIMLARI yiyeceklerin servisinde kullanılan çatal ve bıçak ve kaşıktır (Resim5). Ordövr takımı olarak isimlendirilmektedir. Antre Çatalı 17-19 cm büyüklüğünde ana yemek çatalının bir boy küçüğüdür (Resim 6) Bütün sıcak veya soğuk başlangıç yemeklerinde kullanılır.