Modoratör
New member
Yemek sepetinin yeni sahibi kimdir?
Yemeksepeti, 2015 yılında dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından 589 milyon dolar fiyatla satın alındı. Bu satın alma sonrasında Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın, Yemeksepeti'ndeki mevcut görevine devam etmişti.Mert Baki kimdir?
Mert Baki kimdir?Yemeksepeti'nde CEO'luk görevine getirilen Mert Baki, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Mert Baki, yüksek lisansını Sabancı Üniversitesi MBA'da tamamladı.
Yemeksepeti ilk kim kurdu?
Yemeksepeti ilk kim kurdu?Nevzat AydınMelih OdemisCem NufusiGokhan AkanYemeksepeti/Kurucuları
Yemeksepeti ilk ne zaman kuruldu?
2001Yemeksepeti / KuruluşNevzat Aydın ayrıldı mı?
Nevzat Aydın ayrıldı mı?Yemeksepeti'nin kurucularından ve CEO'su Nevzat Aydın görevini bırakma kararı aldığını duyurdu. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Aydın yerine 2011 yılından bu yana İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Baki'nin atandığını açıkladı. İş insanı Nevzat Aydın Yemeksepeti'nden ayrılıyor.
Mert Baki ne mezunu?
Mert Baki ne mezunu?Mert Baki, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İTÜ'de Elektrik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp devamında da Sabancı Üniversitesi MBA yüksek lisans programını bitirmiştir.
e-ticaret sektöründe bulunan gardrops.com'un kurucu ortağı, trendyol.com gibi büyük firmalarla çalışmış, whenever company adlı firmanın sahibi.
Yemeksepeti Nevzat Aydın aslen nereli?
Yemeksepeti Nevzat Aydın aslen nereli?Nevzat Aydın, (d. 8 Mart 1976, İstanbul) Türk girişimci, melek yatırımcı ve mentor. Aydın, Türkiye'nin en büyük çevrimiçi yemek siparişi portalı Yemeksepeti.com'un kurucu ortağı ve eski CEO'sudur.
Nevzat nereli?
Nevzat nereli?İstanbulNevzat Aydın / Doğum yeri
Yemeksepeti ne kadara kuruldu?
Eylül 2012: General Atlantic, YemekSepeti'ne 44 milyon dolar yatırım yaptı. Nevzat Aydın yatırımın detaylarını Webrazzi'ye anlattı.Yemeksepeti Banabi ne zaman kuruldu?
Yemeksepeti Banabi ne zaman kuruldu?Yemeksepeti, 2000 yılında kuruldu ve ilk kez 2009 yılında yurt dışı hizmete açıldı. 2015 yılında ise Almanya merkezli global online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alındı. Diğer yandan 2019 Nisan ayında Banabi alt markası ile online market alışverişi hizmetini başlatmıştı.
Nevzat Aydın neden ayrıldı?
Nevzat Aydın neden ayrıldı?Yemeksepeti 9000 çalışanı ile artık çok büyük, sektöründe de tüm haksız karalamalara karşın açık ara ile lider bir şirket ve ben artık aileme, kendime ve filantropiye daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Hep elimden geldiğince hakkaniyetli, şeffaf ve inovatif bir yönetim göstermek istedim.