Modoratör
Yeni Üye
Yemeklik pastırma çiğ yenir mi?
Sağlıksız olduğu düşünülür ancak, katkısız ve kimyasal içermemek suretiyle son derece sağlıklı ve protein deposu şarküteri et ürünüdür. Çiğ hali ile rahatlıkla tüketilebilen pastırmayı sadece yemeklerde değil kahvaltı gibi günün tüm öğününde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Dana pastırma nasıl yenir?
Çiğ etin tuz ve baharatlarla harmanlamasından elde edilen pastırmayı çemenli olarak tercih etmek daha sağlıklıdır. Uzmanlar pastırmanın mümkünse doğal haliyle tüketilmesi gerektiğini sıkça dile getirirler. Asla yağda kızartılmamalı ve yemeklerin içerisine eklenmemelidir.
Pastırma hangi aylarda yapılır?
Pastırma hangi aylarda yapılır?
Pastırma yazı, sonbahar mevsiminde genellikle ekim ayı sonuna doğru ile kasım ayının ikinci haftası arasında meydana gelir.
Dana pastırma nasıl yapılır?
Dana pastırma nasıl yapılır?
Bir kabın içerisine su doldurup eti içine koyun ve 3 saatte bir suyu değiştirip bir gece eti bu suyun içinde bekletin. Ertesi günü etin üst bölümüne bir delik açıp sağlam bir ip geçirip eti 3-4 gün yüksek bir yere asarak kurumasını sağlayın.
Sertleşmiş bastık nasıl yumuşatılır?
Pestil çok büyükse kesip iki parçaya ayırıyoruz. Genişçe bir tavaya su koyup pestili de açıp kaynayan suyun içerisine yerleştiriyoruz. Her yerine su gelecek şekilde yumuşayan yeri gerekirse elinizle kaldırıp sert olan kısmı yerleştirin tavaya. Yumuşayan pestili ocaktan alıyoruz.
Pastırma yazları ne zaman olur?
Pastırma yazı, sonbahar mevsiminde genellikle ekim ayı sonuna doğru ile kasım ayının ikinci haftası arasında meydana gelir. Sıcak hava dalgasının etkili olduğu bu günlerde, sıcaklıklar mevsim normallerine göre daha yüksek seviyelerde seyreder, gündüzleri güneşli, geceleri açık ve ayazlı olur.
Pastırma Yazı ne kadar sürecek?
Pastırma Yazı ne kadar sürecek?
Pastırma yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan deyim. Bazı yıllar birkaç kez yaşanır, bazen de hiç görülmez. Genellikle birkaç gün ya da bir hafta kadar sürer.
Pastırma eti ne kadar fire verir?
Pastırma eti ne kadar fire verir?
%50 fire veriyor. 10 kilo et tuzlanıp yıkandıktan sonra 7 kiloya düşer ve askıya alınıp en son pastırma halini alana kadar yaklaşık %50 fire verir. Pastırmanın kilo maliyeti yaklaşık 90 TL'dir. …. Ürünlerimizin %60-70'i il dışına kargo ile gönderilmektedir.