Modoratör
Yeni Üye
Yemekte görgü kurallarina uymak neden önemlidir?
Yemek yerken görgü kurallarının uymak, temizlik, sağlık ve başkalarına duyulan saygının gösterilmesi açısından önemlidir. Başkalarına rahatsızlık vermemek, yemek yeme işini daha kolay ve sağlıklı yapmak için önemlidir. Sevilmek, sayılmak ve saygı duymak açısından önemlidir.
Yemek yemeye başlarken ve yemek bitince ne demeliyiz 2 sınıf?
Yemek yemeye başlarken ve yemek bitince ne demeliyiz 2 sınıf?
– Yemeğimizi dökmeden yemeliyiz. – Sofradan kalkarken her zaman, 'Afiyet olsun' demeliyiz. – Yemeği ve sofrayı hazırlayan kişilere, 'Elinize sağlık veya teşekkürler' demeyi unutmamalıyız. – Yemekten sonra ellerimizi her zaman yıkamalıyız.
Nezaket kurallarına uymanın ne gibi faydaları vardır?
Nezaket kurallarına uymanın ne gibi faydaları vardır?
Nezaket kuralları toplumun düzenini sağlamak ve insanların birbirlerini rahatsız edici davranışlardan kaçınmaları içindir. Bu yüzden bu kibar davranışların olduğu bir toplumda insanlar birbirlerinden rahatsız olmaz ve hoşça vakit geçirirler. Kırıcı davranışlarla insanlar incinmemiş olurlar.
Yemek yerken uyulması gereken kurallar nelerdir?
Yemek yerken uyulması gereken görgü kuralları
- Ağzımızda yemek varken konuşmuyorum.
- Elle yemiyorum, çatal, bıçak, kaşık kullanıyorum.
- Ağzımı şapırdatmıyorum.
- Kendi tabağımdan yemek yiyorum.
- Herkesle birlikte sofraya oturuyorum.
- Peçete kullanıyorum.
- Yiyebileceğim kara yemek alıyorum.
- Uzağımdaki malzemeleri (tuz, su vb.)
Nezaket kurallarına niçin uymalıyız kısa?
Nezaket kurallarına niçin uymalıyız kısa?
Cevap: Nezaket kuralları toplum ilişkilerini düzenler. İnsanlar bu kurallar sayesinde rahatsızlık verici davranışlarla karşılaşmamış veya bu davranışlara uğrasalar bile anlayışla orta yolu bulabilirler. Nezaket kurallarına uyarsak insanlar bizden rahatsız olmazlar. Huzurlu bir ortam elde etmiş oluruz.
Ayakta yemek yemek neden günah?
Ayakta yemek yemek neden günah?
Peygamberimiz de bu adabı böyle koymuştur, oturarak yemiştir. İmkansızlık durumlarında bir şey denilmez. Onun dışında ayakta yemek mekruhtur, adaba aykırıdır. Mideye zarar verir Hızlı ve ayakta yemek yenmesi mideye zarar verir.