Son Konular

Yeni eğitim öğretim yılı için alınan tedbirler açıklandı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.225.513
Yeni eğitim öğretim yılı için alınan tedbirler açıklandı

İçişleri Bakanlığı yarın okulların açılıyor olması nedeniyle alınan tedbirleri paylaştı. Buna göre; okul servis araçları, şoförler ve rehber personellerine yönelik denetim faaliyetlerinin artırılacağı belirtildi.

Yarın yeni eğitim-öğretim dönemi başlıyor.

Öğrenciler, yeni döneme başlamak için artık saatleri saymaya başladı.

Öğrencilerin huzur ve güvenle okula gitmesi için ise İçişleri Bakanlığı tarafından alınan bir dizi önlem paylaşıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yarın 3 milyona yakın öğrenci ile 170 binden fazla öğretmen dersbaşı yapacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına ilişkin asayiş ve trafik tedbirleri genelgesinin yayımlandığını bildirdi.

DENETİM FAALİYETLERİ ARTIRILACAK

Yerlikaya, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, 2025-2026 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin eğitimlerini huzur ve güven ortamı içinde sürdürebilmeleri için asayiş ve trafik tedbirlerine ilişkin yayımladıkları genelge ile okul servis araçları, şoförler ve rehber personellerine yönelik denetim faaliyetlerinin artırılacağını belirtti.

"GÜVENLİK TOPLANTILARI DÜZENLENECEK"

Okul giriş-çıkış saatlerinde okul önlerinde trafik ekiplerinin, yaya geçitleri ve hız kurallarına yönelik denetimlerini sıklaştıracağının altını çizen Yerlikaya, şunları kaydetti:

"OKUL ÇEVRELERİNE KAMERA KURULUMU DEVAM EDECEK"

Yerlikaya, okul yöneticilerine, öğretmenlere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve velilere özellikle uyuşturucuyla mücadele konularında bilgilendirmelerin yapılacağını belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Okul çevrelerinde güvenlik kameralarının kurulmasına devam edilecek ve internet kafe, oyun salonu ve benzeri iş yerlerine yönelik denetimler artırılacaktır. Yeni eğitim öğretim yılının aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve okul yöneticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği de, kent genelinde alınan önlemleri paylaştı.

Bu kapsamda da, 2025-2026 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce sorumluluk alanındaki 808 noktada, 1496 ekip ve 3 bin 151 personel ile okul tedbirleri uygulanacak.

TEDBİRLER YIL BOYU UYGULANACAK

Bu tedbirler, eğitim öğretim yılı boyunca uygulanmaya devam edecek.

EKİPLER GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA SABİT OLARAK GÖREV YAPACAK

Çocuk Şube Müdürlüğü personelinden oluşan 569 ekip, önceden belirlenmiş okullarda giriş ve çıkış saatlerinde sabit olarak görev yapacak.

Okullarda ve okul çevrelerinde meydana gelebilecek güvenlik sorunlarına müdahale edebilmek için kurulan Mobil Okul Timleri de 39 ilçede 47 ekiple görev yapacak.

Yoğunlaştırılmış güvenlik uygulamaları günlük 120 noktada, çocuk, asayiş, trafik, önleyici, narkotik şube ve İlçe Emniyet Müdürlükleri personellerinden oluşan 331 ekiple eğitim öğretim dönemi boyunca aralıksız devam edecek.

Ekipler ayrıca okul çevrelerinde bulunan ve öğrencilerin yoğun olarak bulundukları mekan ve işletmelerde asayiş ve denetim uygulamalarını aralıksız sürdürecek.

İSTANBUL TRAFİĞİNDE DE DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Trafik Denetleme, Bölge Trafik ve İlçe Trafik Büro ekiplerince 8-19 Eylül arasında 478 noktada, 309 ekip, 177 motosikletli, 39 yaya, 33 çekici olmak üzere toplam 866 personelle trafik tedbirleri uygulanacak.

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ayrıca okul servislerine yönelik denetimlerine de eğitim öğretim yılı boyunca aralıksız devam edecek.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, 8-19 Eylül arasında okul çevrelerinde bulunan önemli kavşak ve meydanlarda 10 ekip, okul önü ve çevrelerinde giriş-çıkış saatlerinde 100 motosikletli Yunus ekibi ile genel güvenlik ve asayişin sağlanması amacıyla tedbir uygulaması yapacak.

JANDARMA 145 TİM VE 404 PERSONELLE SAHADA OLACAK

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca okulların açılacağı 8 Eylül ve sonraki günlerde, sorumluluk bölgesindeki okullarda ve okul çevrelerinde toplam 145 tim ve 404 personelle çok yönlü güvenlik, trafik ve asayiş uygulaması yapılacak.

Okul çevrelerinde ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde uyuşturucu/uyarıcı maddelerle mücadele başta olmak üzere öğrencilere alkol ve açık sigara satışının önlenmesine yönelik yapılan denetimler, okulların açılmasıyla birlikte yoğunluğu artırılarak devam edecek.

Jandarma ekipleri, giriş ve çıkış saatlerinde okul önlerinde görev yapacak.

1. Konular

1. 1.280.799
  2. Mesajlar

1. 1.677.874
  3. Kullanıcılar

1. 31.718
  4. Son üye

Geri
Üst Alt