- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.689
- Meslek
- Webmaster
Yeni kilise yapılıyor mu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 2019 yılında, Yeşilköy'de bulunan İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin temel atma töreni gerçekleşmişti. Kaba inşaatı biten kilisenin 2021 yılı Ağustos ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.
Süryani Kilisesi Nerede?
Patriklik Merkezi'nin adı her ne kadar "Antakya Süryani Patrikliği" olsa da Patriklik merkezi bugün Şam'da bulunmaktadır. 20. yüzyılın başında ise Patriklik Merkezi Mardin şehriydi. Süryani Kadim Kilisesi'inde Patriğe bağlı 20 Metropolit bulunmaktadır.
Ilk Süryani kilisesi nerede?
İstanbul Yeşilköy'deki bu kilise, 1914 yılında Mardin'de yapılan Mor Petrus Kilisesi'nden sonra bu topraklarda sıfırdan inşa edilen ilk kilise olma özelliğine sahip.
Süryaniler kime inanır?
Süryaniler, 451 yılında yapılan Kadıköy Konsili'ni tanımayarak, Hristiyanlık içinde bağımsız bir kol olarak ortaya çıkmışlardır. Dolayısıyla Süryaniler Hristiyanlık dinine mensup bir mezheptir, Hristiyanlığa inanırlar.
Suryaniler Katolik mi?
Süryaniler ağırlıklı olarak Hristiyanlardır ve çoğunlukla Doğu ve Batı Süryani Ritine bağlı kalmaktadırlar.
Süryani Kürt mü?
osmanlı döneminde millet sistemine göre ermeni cemaatine bağlı olan millettir. osmanlı'nın son döneminde doğuda ermeni, kürt çatışmasının arasında kalmışlardır. şu anda sadece mardin ve civarında yaşarlar. sayıları çok azdır. rum ,ermeni ve yahudiler. bu yüzden hukuki olarak süryaniler azınlık değildir.
Süryâni Ortodoks Kilise'nin ibadet çeşitleri arasında, İslâm ibadet şekillerine en büyük benzerlik arz edeni namazdır. Süryânilerin namazında müslümanlardan farklı olarak rükû yoktur. Süryanice'de namaz (salat), Slutho kelimesi ile ifade edilmekte ve dua anlamına gelmektedir.
Dünya Ortodokslarının dini lideri durumundaki patrikhanenin Osmanlı Devleti zamanındaki bütün ayrıcalıklarının kaldırılarak sadece dinî işleri yerine getirmek şartıyla ve bu hususta verilen sözlere güvenilerek İstanbul'da kalmasına izin verildi.