haberci
Meraklı Üye
Tarım ve Orman Bakanlığı, bebekler için önemli bir besin kaynağı olan protein hidrolizatlarının üretiminde kullanılan yeni bir protein kaynağını onayladı. Bu protein hidrolizatı, inek sütünden elde edilen peynir altı suyu ile üretilmektedir. Bakanlığın yayımladığı "Türk Gıda Kodeksi Bebek Formülleri ve Devam Formülleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, bebek ve devam formülleri üretiminde inek sütü, keçi sütü ve soya proteini izolatları kullanılabilmektedir. Ayrıca belirli standartlara sahip protein hidrolizatları da protein kaynağı olarak kullanılabilmektedir. Son yapılan düzenleme ile inek sütünden elde edilen peynir altı suyu protein hidrolizatı da bu listeye eklenmiştir.
Yeni düzenleme ile, en az yüzde 70 protein içeren peynir altı suyu protein konsantresi kullanılarak üretilen protein hidrolizatının üretim ve içerik standartları belirlenmiştir. Bu sayede bebeklerin sağlıklı beslenmesi için önemli bir adım atılmıştır.