Son Konular

(Yenilenmiş) Tas Kebabı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo et (dana tranç)
1 adet orta uzunluk kuru soğan
2 adet havuç
2 adet orta uzunluk patates
1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
1 çay kaşığı pul biber (tatlı)
1 çay kaşığı yedi türlü

(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yemeğin üretimine dana tranç etlerimizi kuşbaşı formunda doğrayarak başlayalım.
Yağ kullanmadan ısıttığımız yapışmaz tenceremize etlerimizi alıp süratlice kavuralım.
Renkleri dönen etimize sıvı yağ ek edip kavurmaya devam edelim.
Pişmeye başlayan etimize bir tutam tuz ekleyerek ocağın altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Etlerimiz pişerken patates ve havuçları soyup etlerle birebir boyutta doğrayalım.
Soğanı yemeklik olarak ince ince kıyalım ve dondurucudan bir çay bardağı bezelye çıkaralım.
Etlerimizin köpüğünü alarak suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken etlere havuçları ekleyerek düzgünce kavuralım.
Havuçların rengi dönünce kuru soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
Soğanlar pembeleşince patatesleri ekleyelim. Patatesler de yavaşça kavrulunca bezelyeleri ek edip karıştıralım.
Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
Pişirme sürecini denetimli bir biçimde yapıp yemek kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra etin ve patatesin pişip pişmediğini denetim edelim.
Her ikisi de pişmişse; kekik, tuz ve başka baharatları ekleyip yemeğimizi bir iki dakika kadar daha kaynatarak tatlandıralım.
Püf noktaları etimiz taze değilse birinci pişirme sürecinde düdüklü tencere kullanabiliriz.
Bezelyeler dondurulmuş değil de konserve ise yemeğin pişmesine 3-4 dakika kala eklemeliyiz.
Orijinal tas kebabına sarımsak da konur ve sadece tuz ve kekikle tatlandırılır. Fakat yemeğin bu formda daha lezzetli olduğu konusunda hayli iddialıyım. Afiyet olsun.
(Yenilenmiş) Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Marmelatlı Pudingli Kurabiye

S

Manisa Kebabı (Ve Pidesi)

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Patlıcan Kebabı (Kürdanlı Birde Bu türlü Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler 750 gram patlıcan Köfte harcı için; 400 gram kıyma Yarım çay bardağı galeta yada bayat ekmek ( ufalanmış ) 1 tane kuru soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 3 yarım parça tavuk göğüs eti Marine için; 1 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber 1 küçük rendelenmiş soğan Patates kızartması için; 4-5 adet patates Sıvı yağ Tuz Yoğurt sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 400 gram yağlı kıyma 1 tane yumurta Yarım su bardağı galeta unu 1 tane küçük uzunluk soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı biber Yarım çay kaşığı tuz (Tuzunu siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız) 2 tane yufka Yufkaların üstüne ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
theking
T
S
  • Soru Soru
Parmak Yedirten Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk patates 2 adet havuç 2 adet yeşil kapya biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 çay bardağı haşlanmış bezelye Köftesi için; 250 gram kıyma et 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığının ucuyla karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Enfes İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo patlıcan Köftesi İçin; 750 gram yağsız kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet yumurta Yarım su bardağı galeta unu 2 diş sarımsak Maydanoz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon Tuz Üzeri İçin; Domates Biber Kürdan Kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.666
  2. Mesajlar

    1. 1.679.878
  3. Kullanıcılar

    1. 31.869
  4. Son üye

Geri
Üst Alt