Modoratör
New member
Yenilmek ne demek anlamı?
Savaş veya yarışmada karşısındakinden aşağı durumda kalmak, kaybetmek, mağlup olmak.Yendim ne demek?
Yendim ne demek?Kazanmak, ütmek. Öfkemi yenmek için Ömer ile konuşuyorum, ona kaplan avı hikâyeleri anlatıyorum. Yemek işine konu olmak. Aşınmak.
Yenilgi diğer adı nedir?
Yenilgi kelimesi yerine kişiler bazen hezimet sözcüğünü de tercih edebiliyor. Hezimet ve yenilgi aynı anlamda olan sözcüklerdir. Mağlubiyet kelimesi de günümüzde çok kullanılan kelime türleri arasında bulunuyor. Mağlubiyet, hezimet ve yenilgi sözcükleri aynı anlamı ifade eden sözcük grupları arasında bulunuyor.Maçta yenmek ne demek?
Maçta yenmek ne demek?sisteme falan karsi olan birinin sivrilik olsun diye karsi takimi degilde mac olayinin kendine karsi oynamasidir. ornegin hakemi kaleye sutlamak, seyircilere pipisini gostermek, topu bicakla kesmek gibi aktivitelerle maci pic ederek maci yenebilirsiniz.
Kazanmak kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Kazanmak kelimesinin sözlük anlamı nedir?Kazanmak, bir işin sonunda maddi bir kazanç elde etmek anlamına gelir. Kazanmak kelimesi, yarışlarda ve çeşitli müsabakalarda birinci olmak anlamında da kullanılır. Bu sözcük "Zaman kazanmak" ve "Kalbini kazanmak" gibi deyimlerde de geçer.
Tek biricik ne demek?
Biricik ne demek isim? Tek, eşsiz, çok sevilen, benzeri olmayan.Karamsar kelimesi ne anlama gelir?
Karamsar kelimesi ne anlama gelir?sıf. ve i. (kara+msa-mak'tan isim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle karamsa-r) yeni. Her şeye ümitsiz bir gözle bakan, her şeyi karanlık gören (kimse), bedbin, kötümser.
Gelinen ne demek?
Evlenmek için hazırlanmış, süslenmiş kız veya yeni evlenmiş kadın. Bir kimsenin oğlunun karısı. Aileye evlenme yoluyla girmiş olan kadın.Mağlup olmak ne anlama gelir?
Mağlup olmak ne anlama gelir?Üç tahmin vardır; 1-0 (Ev sahibi takım galibiyeti ve Beraberlik), 0-2 (Beraberlik ve Deplasman takım galibiyeti) ve 1-2 (Ev sahibi takım galibiyeti ve Deplasman takımı galibiyeti). İlk Yarı sonucuna ilişkin bu oyunda, bir tahmin iki farklı sonucu kapsar.
Macta yenmek ne demek?
Macta yenmek ne demek?Kazanmak kelimesinin eş anlamı nedir?
Elde etmek ve iktisap sözcükleri, kazanmak ile eş anlamlıdır.Kazanmak kelimesinin kökü nedir?
Kazanmak kelimesinin kökü nedir?Arapça ksb kökünden gelen kasb كسب "elde etme, kazanma, kazanç" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça kasaba كسب "elde etti, kazandı" fiilinin masdarıdır.
Kendine yenilmek ne demek?
toplumsal ve tarihsel koşulları (ortam), bulunulan yeri (mekan), geçerli değerli yargılarını (vs) görüp bilmek, ama herşeye rağmen içinden geleni yapmak.Kendime yenildim ne demek?
Kendime yenildim ne demek?"duygulara yenik düşmek". kendinin kendisine zarar vermesine izin vermektir. kimsenin veremediği zararı kişinin kendisine vermesidir.
bir anlamda kendine yenilmek, duyguların aklı yendiği an. vakt-i zamanında şefkatle yeşermiş, şimdilerde öksüz bırakılmış duyguların, sensizlik nadaslarında yanmış çimenlerin üstüne sırt üstü düşmek düşüdür.
Yakın Anlamdaşı nedir?
Yakın Anlamdaşı nedir?Yakın kelimesinin farklı eş anlamları bulunuyor. Yakın kelimesi yerine kullanılabilecek kelimelerden biri de, andıran kelimesidir. Benzeyen sözcüğü de, yakın kelimesinin eş anlamları arasında yer alıyor.
Macin ingilizcesi nedir?
"mac" teriminin Türkçe İngilizce Sözlükte anlamları : 9 sonuç| Kategori | Türkçe
General |
1 | Genel | yağmurluk
Computer |
2 | Bilgisayar | mac
%Mac ne demek?
%Mac ne demek?Maç kelimesi Türkçe'de "eş, eşleşme, iki kişi veya takım arasında spor karşılaşması" anlamına gelir. İngilizce match "eş, eşleşme, iki kişi veya takım arasında spor karşılaşması" sözcüğünden alıntıdır.
Kalbine yenik düştü ne demek?
kendinize verdiğiniz sözleri tutamamak.Yenik çıkmak ne demek?
Yenik çıkmak ne demek?baştan kaybetmek, kazanma şansının hiç olmaması durumu.