Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Yer fistigi Kavrulmali mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
341.782
Tepkime puanı
7.190
Puan
393
Zeberus

Yer fıstığı Kavrulmalı mı?​

Kuru yemişler kavrulduğunda daha lezzetli bir hale geliyor, tazeleniyor, şüphesiz. Kavurma sırasında ilave edilen tuz ve ısı ayrıca mikropların öldürülmesine de yardımcı oluyor. Ama ben kuru yemişleri oldum olası kavrulmamış doğal haliyle tercih ederim.

Fıstık kabuğu nasıl değerlendirilir?​

Eğer tuzlu fıstıklarsa öncelikle kabukları durulayın. Suyla seyreltilmiş gıda boyası ile kabukları kaplarda boyayın. Durulayın ve kurutun sonra kanvası doldurmak için farklı renkleri kullanarak kabukları yapıştırın. En sevdiğiniz basebol takımı için veya çocuğunuzun mezuniyeti için bir işaret yapın.
Yer fıstığının ne gibi faydaları var?
Protein, C vitamini, kalsiyum, demir ve doymuş yağ oranı oldukça yüksek olan yer fıstığı faydaları da oldukça fazladır. – Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır. – Hafızayı güçlendirir içinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yer fıstığında Omega 3 var mı?​

İşte yer fıstığının bilinen diğer faydaları; İçerdiği E Vitamini sayesinde cilt sağlığına oldukça faydası dokunur. Omega 3 yağları sayesinde saç dökülmesi ve kırılmasına karşı koruma sağlar, ayrıca saçların parlak ve güçlü görülmesini sağlar.

Yer fıstığı nasıl tüketilmelidir?​

Ülkemiz genelinde yer fıstığı, çoğunlukla kuruyemiş olarak tüketilir….Yer fıstığının tüketim şekilleri şunlardır:
- Kuruyemiş olarak tüketilebilmektedir.
- Çörek ve kurabiye şeklindeki atıştırmalıkların içerisine koyularak tüketilebilmektedir.
- Fıstık ezmesi şeklinde tüketilebilmektedir.
Yer fıstığı kabuğu nerelerde kullanılır?
Endüstride yer fıstığı yağı sabun yapımında, kabukları ile suni tahta (sunta) yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca kabukları yakacak olarak da değerlendirilir. Çok az miktar gıda sanayiinde pasta, çikolata vb. yapımında kullanılır.
Bol miktarda polifenolik asit, resveratrol, triptofan, niasin, riboflavin, tiamin, B6 vitamini, B9 vitamini, çinko ve magnezyum mineralleri içerir. Gelin yer fıstığının faydalarına bir göz atalım: Yüksek oranda polifenolik asit içeren yer fıstığı yağı mide kanserinin engellenmesinde rol oynar.
Yapılan çalışmalar sonucu günde 80 gram (yaklaşık 1 avuç) fıstık yemek kalp sağlığını koruyor. ABD’li uzmanlar yer fıstığının bir yararını daha keşfetti. Yapılan çalışmalar sonucu günde 80 gram (yaklaşık 1 avuç) fıstık yemek kalp sağlığını koruyor.
Yer fıstığı günde ne kadar yemeli?
Günde 1 avuç yer fıstığı veya 1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi yiyerek sağladığı yararlardan faydalanabilirsiniz.

Yer fıstığının dış kabuğu neden tuzlanır?​

kilo ile açık kuruyemiş satılan yerlerde yer alan yer fıstığıdır. karayolları tuzlama ekipleri bile daha az tuz ile haşır neşir olmaktadırlar. çöpe atılacak olan dış kabuğunu 2 cm’lik tuz tabakası ile kaplamanın amacı, ürünün kilo basmasını sağlamak ve haksız kazanç elde etmektir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri