Yeşil binalar nasıl olmalı?
Yeşil Binaların Özellikleri Yeşil bina özellikleri çok fazladır, ancak şu şekilde basitçe sıralayabiliriz: Bina duvarlarında ve yüzeylerinde sızdırmazlık ve buhar bariyeri. Gün ışığı kontrollü aydınlatma sistemleri. Su verimli bağlantı elemanları
Yeşil çevre ne demek?
Yeşil çevre ne demek?
Yeşil Çevre, çevreye ve ortaklarımıza, çevrecilik konularında ki hizmet türlerini maliyet esaslı ve kaliteli biçimde artırarak devam edecek, ortakları için çevre sorunlarının çözüldüğü bir merkez olacaktır.
Yeşil binalar nasıl çalışır?
Yeşil Bina, yapının arazi seçim sürecinden başlayarak yaşam döngüsü çerçevesinde değerlendirilip tasarlandığı, bulunduğu tabiata özgü koşullara uygun, enerji ihtiyacında tasarruflu ve yenilenebilir kaynaklara yönelmiş, çevresel etkileri düşük malzemelerin seçildiği, su verimliliği sağlayan çevreci, ekonomik ve sağlıklı …
Yeşil bina nedir özellikleri?
Yeşil bina nedir özellikleri?
Yeşil bina; çevre üzerinde olumsuz etkisi az olan ve bakım maliyeti düşük, daha sağlıklı binalar üreten, kaynakları verimli kullanan bir inşaat yöntemidir. LEED binaları daha az enerji ve su kullanır; sera gazı emisyonlarını azaltır. Ayrıca ekonomik bakımdan da tasarruf sağlar.
Yeşil kavramı nedir?
"Yeşil" tanımı görece basit iken; yeterli ve kaliteli gıda maddelerinin uygun maliyetlerde üretimi, tarım yapılan arazinin, çiftçilerin, çevrenin ve doğal tarım kaynaklarının korunmasını geliştirecek sistem ve uygulamaları içeren "Sürdürülebilir tarım" teriminden türetilen "Sürdürülebilirlik" daha kesin ve açık bir …
Yeşil yönetim yaklaşımları nelerdir?
Yeşil yönetim yaklaşımları nelerdir?
Yeşil yönetim anlayışı, işletmelerin çevresel sorumluluk duygusu ile faaliyette bulunmalarını ifade etmektedir. Yeşil yönetim anlayışı, kısacası çevrenin korunması ile ekonomik büyüme kavramlarının uzun dönemli ve birlikte düşünülmesi esasına dayanmaktadır.
Neden yeşil bina sertifika sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır?
Binaların çevresel performanslarının arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla inşaat sektöründe uluslararası ve ulusal ölçekte çok sayıda yeşil bina sertifika sistemi geliştirilmiştir. Yaşanan sorunlardan dolayı Türkiye'de yerel şartlara uygun bir yeşil bina sertifika sistemine gereksinim duyulmaktadır.
Yeşil bina Sertifikaları nelerdir?
Yeşil bina Sertifikaları nelerdir?
Yeşil Binalar, enerji tasarrufu sağlamak, yenilenebilir kaynaklara yönelmek ve doğaya minimum oranda zarar vermeyi amaçlar. Binaların bu amaçlar doğrultusunda inşa edildiğini veya yenilendiğini belgeleyen sertifikaya ise yeşil bina sertifikası adı verilir.