Yesil kabak salatasi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Credits
0

Yeşil kabak salatası nasıl yapılır?


Kullandığınız yoğurdun çok fazla sulu olmamasına dikkat edin. Ardından 1 tutam ince ince kıyılmış dereotu, 1 diş rendelenmiş sarımsak ilave edin. Damak zevkinize göre az miktar tuz serpiştirip, kaşık yardımı ile güzelce karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu kabak salatasını servis tabağına koyup, servis edebilirsiniz.

Kabak mezesi nasıl yapılır?


Cevizli Kabak Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin.
- Kabaklar kavrulurken bir kaseye yoğurdu alın.
- Mayonezi ve tuzu da ekledikten sonra, cevizleri bir bıçak yardımıyla ufalayın ve içine ekleyin.Kavrulmuş kabaklarla yoğurtlu karışımı karıştırın ve bir servis tabağına alın.

Salataya kabak konur mu?


Salataya kabak konur mu?
Hem çok pratik, hemde yedikçe yedirten lezzetli bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Az yağda yaklaşık on dakika kavurup, soğumaya bırakın. Tüm malzemeleri salata kasesinde buluşturup, bir güzel karıştırın.

Rendelenmiş kabak nasıl yapılır?


Soyduğumuz kabakları hızlıca bir sudan geçirerek rendelemeye başlayalım. Kabakların hepsini rendeledim, şimdi derin bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım. Rendelenen kabakları tavaya alarak kabaklar suyunu çekinceye kadar soteleyelim. Orta ateşte kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edelim.

Sotelenmiş kabak nasıl yapılır?


Tavaya sıvı yağı ekliyoruz ve doğradığımız soğan ile sarımsağı kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız biberleri kavrulan soğanlara ekliyoruz. Sotelenen karışıma kabakları ekliyoruz. Ara ara karıştırarak kabakların da şişmesini bekliyoruz.

Kabaklı Girit mezesi nasıl yapılır?


Kabaklı Girit mezesi nasıl yapılır?
Girit Kabağı Salatası Nasıl Yapılır?
- Girit kabaklarını bir tencereye alın. Üzerine su, limon suyu ve limon tuzunu ekleyin. Kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Sosu için, elma sirkesi, ezilmiş sarımsak, deniz tuzu ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu kabaklara ekleyin. Karıştırıp servis yapın.

Kereviz mezesi nasıl yapılır?


Süzme yoğurt, mayonez ve damak tadınıza göre ayarladığınız tuzu iyice çırpın. Robotta çekmiş olduğunu kerevizi, süzme yoğurtun içerisine dökerek güzelce karıştırın. Servis kabına alarak, üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

Haşlanmış kabak nasıl yapılır?


Diyet Kabak Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor.
- Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Çiğ kabak ne işe yarar?


Çiğ kabak ne işe yarar?
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.

Rendelenmiş kabak ne kadar sürede pişer?


Kabakları boylamasına dörde bölün ve kuşbaşı doğrayarak soğanların üzerine koyun. Kabukları soyulmuş domatesleri (isteğe göre soymayabilirsiniz) doğrayın ve kabakların üstüne koyun. En üste 1 kaşık salça ve tuz koyup zeytinyağını ilave edin. Karıştırılmadan kısık ateşte 20 dk. pişmeye bırakın.

Rendelenmiş kabak kaç dakikada kavrulur?


Orta boy geniş bir tencere içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Üzerine kestiğiniz soğanları ekleyip, orta ateş üzerinde 2 dakika kavurun. Ardından tencereye doğranmış kabakları koyup, 3-4 dakika kadar kavurun. Daha sonra kabakların üzerine doğranmış kırmızı kapya biberleri koyun.

Yoğurtlu kabak sote nasıl yapılır?


Yoğurtlu kabak sote nasıl yapılır?
Yoğurtlu Kabak Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabaklarımızı yıkayıp rendeleyelim.
- Ardından tavamızı en yüksek ateşe alıp kabaklarımızı 3 dakika boyunca çok karıştırmadan soteleyelim.
- Sotelenen kabakları soğumaya bırakalım.
- 2 yemek kaşığı yoğurdu çırpalım.
- Hazırlamış olduğumuz yoğurda soğumuş kabakları ilave edelim.

Yoğurtlu kabak kavurması nasıl yapılır?


Kabakları çok büyük olmayacak şekilde küp küp doğrayıp soğanlara ekleyip 5 dk. daha soteliyoruz. Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve tuzunu ilave edip kısık ateşte kabaklar pişene kadar soteliyoruz. Baharatlarını ekleyip 1-2 dk. daha pişirip ocaktan alıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine yoğurt döküp servis yapıyoruz.
 
Yeşil kabak salatası yapımı oldukça pratik ve lezzetli bir tarif. İşte adım adım tarif detayları:

1. İlk olarak kullanacağınız yoğurdun fazla sulu olmamasına dikkat edin. Daha koyu kıvamlı bir yoğurt tercih edebilirsiniz.
2. Ardından 1 tutam ince ince kıyılmış dereotunu ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı yoğurda ekleyin. Bu malzemeler salatanın lezzetini artıracaktır.
3. Damak zevkinize göre az miktarda tuz ekleyip, kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Tuz miktarını arzuya göre ayarlayabilirsiniz.
4. Son olarak hazırladığınız yoğurtlu kabak salatasını servis tabağına koyarak, isteğe bağlı olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirebilir ve servis edebilirsiniz.

Bu pratik yeşil kabak salatası tarifi ile misafirlerinizi veya ailenizi lezzetli bir alternatif ile şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Skechers Cin mali mi?

Toz krem santi yerine ne kullanabilirim?

  1. Konular

    1. 1.282.893
  2. Mesajlar

    1. 1.683.821
  3. Kullanıcılar

    1. 32.221
  4. Son üye

Geri
Üst Alt