Modoratör
Yeni Üye
Yeşil mercimeğe erişte yerine ne kullanılır?
Yeşil Mercimek Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi Erişte yerine tel şehriye hatta mantı bile kullanabilirsiniz.
Mercimekle ne yapabilirim?
Mercimekle ne yapabilirim?
Mercimekle Sadece Çorba Yapılmayacağının Kanıtı 14 Farklı Mercimekli Tarif
- Patatesli Mercimek Köftesi Tarifi.
- Zerdaçallı Mercimek Çorbası Tarifi.
- Mercimekli Kereviz Çorbası Tarifi.
- Bükme Tarifi.
- Bat Yemeği Tarifi.
- Sosyete Köftesi Tarifi.
- Mercimekli Pilav Tarifi.
- Mercimekli Soğanlı Piav Tarifi.
Yeşil mercimek et yerine geçer mi?
Yeşil mercimek et yerine geçer mi?
Her besin farklıdır Bahsedilen yiyecekler tamamen birbirinin yerini tutamaz. Etin yerini mercimek tam anlamıyla alamaz. Çünkü etteki demir oranı, hiçbir baklagilde bulunmuyor.
Evde Tutmaç nasıl yapılır?
Tutmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye 5-6 su bardağı su koyularak kaynatılır.
- Önemli not: Yeşil mercimekleri haşlarken iyice eritmeyin.
- Ayrı bir yerde terbiye malzemeleri çırpılır.
- Çorbanın suyundan yavaşça eklenerek terbiye ılıklaştırılır.
- Erişteler pişince çorbanın içine karıştırılarak eklenir.
Erişte yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?
Erişte yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?
Bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz. İçine yemeklik doğradığımız soğanları koyup, pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçamızı koyup biraz çevirdikten sonra, et suyunu ilave ediyoruz. Kaynayan suya 20 dakika kaynatmış olduğumuz mercimekleri, ardından da erişteleri ekliyoruz.
Yeşil Mercimekli erişte çorbası hangi yöreye ait?
Yeşil Mercimekli erişte çorbası hangi yöreye ait?
Sivas yöresinde Bacaklı Çorba diye biliniyor.
Bat yemeği nasıl yapılır?
Bat tarifi Nasıl yapılır? Yeşil mercimeği bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Pişen mercimeğin üzerine ince bulguru ilave edip karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın.
Etin yerini ne tutar?
Etin yerini ne tutar?
ET YERİNE BAKLİYAT Bakliyatlar, etin az tüketildiği dönemlerde ağırlık verilmesi gereken protein kaynakları olarak biliniyor. Proteinden zengin olanlar sıralamasında özellikle yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulye yer alıyor. Soya fasulyesi de zengin bir protein kaynağı olarak görülüyor.
Tutmaç çorbası hamuru nasıl yapılır?
Tutmaç çorbası hamuru nasıl yapılır?
Un, yumurta, su ve tuzu karıştırın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın, yaş bez altında 20 dakika dinlendirin. Yarım saat pamuklu bez üzerine alıp havalandıran. Elde edilen hamurların yarısını (yaklaşık 1 su bardağı)sade yağda kızartın.
Yeşil mercimekli tutmaç nasıl yapılır?
Mercimekli Tutmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri suda haşlıyoruz.
- Hamuru suda 5 dakika kaynatıyoruz.
- Suyun içine 1 bardak ilik suyu koydum.
- Dilerseniz siz koymayabilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
- Daha sonra haşlanmış mercimekleri ekleyip beş dakika daha kaynatıyoruz.
Yeşil mercimekli erişte çorbası kaç dakikada pişer?
Yeşil mercimekli erişte çorbası kaç dakikada pişer?
Kaynayınca tuz ve erişteler eklenir. 10 dk kaynatılır. 10 dk sonra mercimekler eklenir. Ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Yoğurtlu Erişteli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Yoğurtlu Erişteli mercimek çorbası nasıl yapılır?
Tencereye yoğurt, yumurta, un, tuz ve su alınıp pürüzsüz olana dek çırpılır. Orta ateşte devamlı çırpılır. Kaynamaya başlamadan önce erişte ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca haşlanıp süzülmüş yeşil mercimek ilave edilip kısık ateşte 5 dakika pişirilir.
Tutmaç hangi yöreye ait?
Erzurum, Bingöl ve Kastamonu başta olmak üzere halen Anadolunun bir çok yerinde sıklıkla yapılır. Bazı yörelerde içine haşlanmış nohut eklenip, nohutlu tutmaç çorbası yapılırken, bazı yörelerde de nohut yerine içine yarma (buğday) eklenip, buğdaylı tutmaç çorbası yapılır.