S
SoruCevap
Guest
Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 tane orta uzunluk soğan
3-4 kaşık sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı salça
4,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Pulbiber
Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bir bardak mercimeği 4 bardak su ile 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra mercimeğin kalan siyah suyunu süzüyoruz ve soğuk suyla yıkıyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı yağ ile kavuruyoruz. Sonra üzerine salçayı atıp, biraz daha kavuruyoruz.
Sonra üzerine mercimekleri atıp, biraz karıştırıyoruz. 4 buçuk su bardağı suyumuzu ek ediyoruz.
Son olarakta baharatlarımızı atıp, pişmeye bırakıyoruz. Ben yoğurtla birlikte servis ediyorum çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 tane orta uzunluk soğan
3-4 kaşık sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı salça
4,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Pulbiber
Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bir bardak mercimeği 4 bardak su ile 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra mercimeğin kalan siyah suyunu süzüyoruz ve soğuk suyla yıkıyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanı yağ ile kavuruyoruz. Sonra üzerine salçayı atıp, biraz daha kavuruyoruz.
Sonra üzerine mercimekleri atıp, biraz karıştırıyoruz. 4 buçuk su bardağı suyumuzu ek ediyoruz.
Son olarakta baharatlarımızı atıp, pişmeye bırakıyoruz. Ben yoğurtla birlikte servis ediyorum çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Yeşil Mercimek Yemeği (Karaşimşek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı