Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Yoğun bakım doluluk oranı nasıl hesaplanır?
Başka bir ifadeyle yatak doluluk oranı, bir yıl içinde yatakların ne oranda hastalar tarafından kullanıldığını ölçmektedir. Oran, (yatılan gün sayısı*100)/(yatak sayısı*365) şeklinde hesaplanmaktadır (Sağlık İstatistik Yıllığı, 2013: s.133).Yatan hasta oranı nasıl hesaplanır?
Bir günden az yatış yapanların kalış gün sayısı bir gün sayılır. Toplam hasta kalış gün sayısı söz konusu kalışların toplamıdır. Yatılan gün sayısı’nın taburcu olan veya ölen hasta sayısına bölünmesi ile ise kalış günü’ne ulaşılır. Gösterge; (Yatılan Gün Sayısı) / (Taburcu + Ölen) Kişi Sayısı şeklinde hesaplanmaktadır.Nitelikli yatak oranı nedir?
Nitelikli yatak oranı nedir?1 veya 2 yataklı wc‟ li ve duĢlu odalara nitelikli oda, bu odalardaki yataklara da nitelikli yatak denir.
Kısa süreli hastanelerde kalış süresi kaç gündür?
Kısa süreli hastanelerde kalış süresi kaç gündür?Kısa Kalış Süreli Hastaneler: 30 günden az olan tedavi sürelerinde hasta kabulü yapabilen genel veya özel dal hastaneler bu kategoriye girmektedir. Uzun Kalış Süreli Hastaneler: 30 günden daha fazla olan tedavi sürelerinde uzun kalış süreli hastaneler tercih edilmektedir.
Yatan hasta oranı nedir?
1.3.Yatan Hasta Oranı Belirli bir süre içinde hastane polikliniklerine başvuran hastaların ne kadarının yatırılarak tedavi edildiğini gösteren bir etkinlin oranıdır (Eşitlik 3).Aylara göre doluluk oranı nasıl hesaplanır?
Haftalık doluluk oranı nedir? Aylık Oda Doluluk Oranı: Günlük doluluk oranları üst üste toplanmak suretiyle o ayın çektiği gün sayısına bölünür. Böylece o ay için doluluk oranı bulunmuş olur.RevPAR nasıl hesaplanır?
RevPAR nasıl hesaplanır?RevPAR’ın Hesaplanması; Bir otelin ortalama günlük oda fiyatının otelin doluluk oranı ile çarpılmasıyla hesaplanır. Ayrıca bir otelin toplam oda gelirinin ölçülen dönemdeki toplam kullanılabilir oda sayısına bölünmesiyle de hesaplanabilir.
Uzun süreli hasta yatakları kaç gün?
Uzun süreli hasta yatakları kaç gün?Hastanelerde ortalama kalış süresi 30 gün ve üzerinde olan hasta yatakları “uzun süreli hasta yatakları”, ortalama kalış süresi 30 günden az olan hasta yatakları ise “kısa süreli hasta yatakları” olarak sınıflandırılmaktadır (Ağırbaş, 2016: 23).
Ortalama yatış süresi; toplam yatılan gün sayısının çıkan hasta sayısına bölünmesiyle bulunur. Hesaplama içerisine ölen ve sevk edilen hastalarda dahil edilmektedir. Ortalama yatış süresinin düşük olması hastane performansı açısından olumlu olarak değerlendirilmektedir.