- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.207
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 349
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -225
Yoğurdun ana maddesi nedir?
Yoğurt, maya kültürü ve sütün fermente edilmesiyle oluşan çok faydalı bir süt ürünüdür. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde en besleyici yiyecekler arasındadır ve düzenli tüketilmesi önerilen faydalı bir besindir. Kalorisi de nispeten düşüktür.Yoğurtta hangi protein var?
Yoğurt bir protein jelidir. Bu nedenle süt proteinleri bu ürünlerin oluşumunda temel önem arz ederler. Azotlu maddeler süt proteinleri: Kazein ve serum proteinlerinden oluşur. Kazein doğada yalnızca sütte bulunur ve süt proteinlerinin % 80'ini oluşturur.Tarihteki ilk yoğurt nasıl yapıldı?
Göçebe bir biçimde yaşayan atalarımız ilk yoğurt bir karınca yumurtası kullanılarak elde edildi. Karınca yumurtası yoğurdun mayalanması için kullanılmış oldu. Yapılan araştırmalar sonucunda ise karınca toprağı ile birlikte yapılan mayalar en iyi şekilde yapılan mayalar olarak kabul edildi.
Süt ve süt ürünlerinde bulunan hangi protein ısıl işlemden etkilenir?
kaybına neden olmaktadır. Ancak, sütte fazla bulunan B2 vitamini ısıl işleme dayanıklı olup yüksek sıcaklıktan etkilenmemektedir.Süt ve süt ürünlerinde protein var mı?
Süt ve süt ürünleri; protein, kalsiyum, fosfor, A vitamini, bazı B vitaminleri (özellikle riboflavin, B12 ) için iyi bir kaynaktır.1 kase yoğurt kaç gr protein?
1 kase yoğurtta yaklaşık olarak 9- 10 gr karbonhidrat, 6 gr protein ve 6 gr da yağ bulunur. Yoğurdun sağlığa pek çok yararı vardır.
100 gr ev yoğurdu yaklaşık 63 kalori (kcal) değerine sahiptir. 100 gr ev yoğurdunun içeriğinde 3,5 gr yağ, 3,5 gr protein ve 4,5 gr karbonhidrat bulunur. 1 yemek kaşığı ev yoğurdu yaklaşık olarak 13 kalori (kcal) değerindedir.
Normal bir yoğurt yalnızca süt ve süt mayasından elde edilmektedir. Ancak hazır yoğurtlarda sayısız katkı maddesi bulunmaktadır.
Market yoğurdu nasıl yapılır?
Sütü kaynatıyoruz. Altını kapatıp ılımasını bekliyoruz. Elimiz hafif yanacak kıvamda soğuyunca 2 kaşık yoğurdu süte ekleyip karıştırıyoruz. Kullandığınız yoğurt ne kadar sert olursa mayaladığınız yoğurtta o kadar kıvamlı olur.
Ilk yoğurt nasıl yapıldı kim yaptı?
Savunulan bir teoriye göre göçebe Türk kavimleri, sağmış oldukları sütün fazlasını hayvanların iç organlarından yapılmış olan tulumlar içerisinde muhafaza ettikleri için, tulumun yapıldığı bu hayvanlarda mevcut olan bu bakteriler temas ettikleri sütü yoğurda ve peynire dönüştürmüştür.Yoğurdun içinde neler var?
Yoğurt, karbonhidratlar, proteinler, lipitler, mineraller ve vitaminler gibi pek çok besin içeren bir gıdadır. Yoğurtta, B (B1, B2, B3, B6, B9 ve B12), A, C, E vitaminleri, potasyum ve fosfor bol miktarda bulunur, ayrıca vücut sağlığı için çok önemli olan omega-4 ve omega-4 yağları bakımından da zengin bir kaynaktır.Yoğurdun kaynağı nedir?
Yoğurt, besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür. Lactobacillus bulgaricus ve streptococcus thermophilus sütten yoğurt yapmak için kullanılan birkaç bakteri türünden biridir.
Yoğurdun içinde tuz var mı?
özetle yoğurt da tuzsuzdur. ürünü küçük yaştan beri tüketirken alıştığımız tadında tuz yoktur ve bu yüzden üründen tuz beklentimiz de yoktur. ayran ise sürekli tuzlu içmeye alıştığınız bir ürün olduğundan eğer tuzu alıştığınızdan az ise tuz ekleme ihtiyacı hissedersiniz.Market yoğurdu zararlı mı?
Hazır yoğurt içerisinde maalesef sayısız sağlığa zararlı katkı maddesi taşıyor. Yoğurt her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da hazır yoğurtlar insan sağlığı ile oynuyor. Özellikle paket yoğurtlardaki birçok katkı maddesi kanserojen nitelikte ve evlerimizde bu ürünler günlük olarak tüketiliyor.Hazır Ayranlarda tuz var mı?
Ayranda bugüne kadar yüzde bir olan tuz oranı, yüzde 0.80'e indiriliyor. Yetkililer, sağlık için alınan bu kararın, ayranın dayanıklılığına dönük bir etki yapmayacağını ifade ediyor. Bir diğer düzenleme ise süzme yoğurtla ilgili.