- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.274
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.152
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Yoğurt suyu neden sarı olur?
B2 vitamini eksikliği göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara neden olur. Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren Riboflavin (B2) vitaminidir.
Yoğurt suyu ile ne yapılır?
Yoğurt Suyu ile Ne Yapılır?
- Yoğurt suyunu dilediğiniz her an içip sağlıklı bir ara öğün geçirebilirsiniz.
- Kek veya börek gibi unlu mamuller yapacaksanız bir su bardağı yoğurt suyu kullanabilirsiniz.
- Cilt maskesi yapacağınız anlarda yine yoğurt suyundan faydalanabilirsiniz.
- Yoğurtlu çorbalar şifa deposudur.
Yoğurt lastik gibi neden olur?
Yoğurt lastik gibi neden olur?
Fermantasyonun tamamlanamayan yoğurt süner ve salyamsı bir yapısı olur. Bu sıcaklığın üzerinde mayalama yaparsanız, sıcak sütün içerisine koyduğunuz fermantasyonu yapan bakteriler ölecektir. Kalan az miktardaki bakteriler fermantasyonu tam olarak gerçekleşemeyecek, yoğurt jelimsi bir yapıya bürünecektir.
Yoğurt suyu nasıl tüketilmelidir?
Yoğurt suyu nasıl tüketilmelidir?
Yoğurt suyu nasıl tüketilmeli?
- Et ve tavuk marinasyonu için hazırladığınız soslara katabilirsiniz.
- Hafif ekşi ve tuzlu bir tat vermek istediğiniz çorbalarınıza ekleyebilirsiniz.
- Ayran yaparken normal su yerine yoğurt suyundan yararlanabilirsiniz.
- Pankek ve krep yapımında su yerine yoğurt suyundan faydalanabilirsiniz.
Yoğurt suyu günde ne kadar içilmeli?
Yoğurt suyu da ihtiva ettiği B2 vitamini ve doğal whey proteini takviyesine imkan tanımaktadır. Metabolizmanın daha iyi çalışmasını ve kas kütlesini arttırmayı talep edenler için günde bir bardak yoğurt suyu yardımcı olacaktır.
Ev yoğurdu neden uzuyor?
Yoğurt mayalamak için kullanacağınız sütün çok yüksek ısıda kaynatılması ve aşırı kaynar sıcaklığa ulaşmış olması gerekmektedir. Sütün yüksek sıcaklıkta olmaması, ne yazık ki yoğurdunuzun sünmesine ve sütünüzün boşa gitmesine neden olacaktır. Yoğurdun soğuk mayalanması halinde, yoğurdunuz sünecektir yani uzayacaktır.