haberci
Efsanevi Üye

Yükseköğretim Kurulu ile Sıfır Atık Vakfı, Türkiye'deki üniversitelerde çevre dostu uygulamaları teşvik etmek amacıyla iş birliği yapıyor. Protokol, çevre duyarlılığını artırmayı, sıfır atık kültürünü yaygınlaştırmayı ve akademik iş birliklerini geliştirmeyi hedefliyor.
İmza töreninde YÖK Başkanı Erol Özvar ve Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş gibi önemli isimler bir araya geldi. Özvar, küresel sorunların çözümünde çevre politikalarının yanı sıra eğitim, bilim ve teknolojinin de önemli olduğunu vurguladı. YÖK olarak sürdürülebilirlik ve çevre bilincini ön planda tuttuklarını belirtti.
Üniversitelerin sadece akademik başarılarıyla değil, çevreye duyarlılıklarıyla da öne çıkması gerektiğine dikkat çeken Özvar, Türk Yükseköğretim Sistemi'nin uluslararası düzeyde rekabetçi ve nitelikli bir yapıya kavuşturulması hedefine vurgu yaptı.
Ayrıca, Türkiye'deki birçok üniversitenin Avrupa Birliği ve TÜBİTAK gibi kurumlar tarafından desteklenen projelerle sürdürülebilirlik ve çevre konularında önemli adımlar attığını da sözlerine ekledi.
Özvar, Türk üniversitelerinin uluslararası alanda daha görünür hale geldiğini ve kalitesinin arttığını belirtti. Yapılan sıralamalarda Türk üniversitelerinin başarısına vurgu yaparak, gelecek dönemde de bu başarının devam edeceğini ifade etti.
Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş ise vakfın sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak için yoğun çaba sarf ettiğini vurguladı. Özellikle üniversitelerde sıfır atık kulüplerinin kurulması ve akademisyenlerin bu konudaki çalışmalarının desteklenmesi konularının üzerinde durdu.
İş birliği protokolünün imzalanmasıyla, üniversitelerde sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması ve çevreye duyarlılığın arttırılması hedefleniyor. Bu iş birliğinin yeni projelere zemin hazırlayacağına inanılıyor.