Son Konular

YOK okul tanima belgesi nasil alinir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-145

YÖK okul tanıma belgesi nasıl alınır?​

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

SYBS denklik ne demek?​

Mezun olunan kurumun eğitim öğretiminin niteliğinde tereddüt oluşması durumunda diploma denklik başvurularıyla ilgili denklik işlemlerinde Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi (SYBS) uygulanabilecek.
Üniversite tanınırlık belgesi nereden alınır?
Tanınırlık Belgesi KKTC, ABD ve Hollanda gibi ülkeler haricindeki ülkelerde bulunan üniversiteler için talep edilen okul tanıma belgesi e-Devlet kapısı'ndan ücretsiz bir şekilde alınabilmektedir.

YÖK tanınırlık belgesi nedir?​

Yurt dışında bulunan bir üniversitenin, yani diplomayı veren yükseköğretim kurumunun, ülke makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akredite edilmiş olması ve YÖK tarafından tanınması durumuna YÖK tanınırlığı denmektedir.

Başvuruda denklik gösterir belge nedir?​

Türk Yüksek Öğretim sisteminde mezun olunan akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgeye denklik belgesi denmektedir. Dolayısıyla denklik belgesini alabilmek için talep etmek gerekmektedir. Bu talep edilen denklik belgesi aslında kişinin bulunduğu ülkedeki mezuniyet belgesidir.
YÖK Denklik SYBS nedir?
Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemleri (SYBS) Yurt dışından mezun olunan programla ilgili temel kazanımlar, eğitim ve öğretim dili, programın niteliği, teorik ve uygulamalı dersler, stajlar ve projeler yönünden eksiklik tespit edildiğinde ve/veya tereddüt oluştuğunda söz konusu programın niteliğine göre ders tamamlama …

Denklik işlemine tabidir ne demek?​

DENKLİK İŞLEMİNE TABİ OLAN DİPLOMALAR Bu durumda olanların öğrencilik bilgileri, YÖKSİS'te yer almaz ilgili üniversitelerin öğrenci işleri dairesinde bulunur. İlgililerin denklik belgesi almaya hak kazanması halinde, yükseköğretimlerine dair bilgiler YÖKSİS ve e-Devlet'te erişime açılır.

Üniversite tanınırlık belgesi nedir?​

Tanınırlık, diploma aldığınız yurtdışında eğitim ve öğretim hizmeti veren bir yükseköğretim kurumunun programlarının akademik derece vermeye yetkili olduğunun YÖK tarafından kabul edilmesi anlamına gelmektedir.
Üniversite tanıma belgesi nedir?
Yurt dışındaki bir üniversitenin ve programının akademik derece vermeye yetkili olduğunun YÖK tarafından onaylandığını gösteren belgeye "Okul Tanıma Belgesi" belgesi denir.

Gelecekte biyoteknolojik gelismeler bize neleri getirecektir?

Hizli ogrenmek icin ne yapmali?

1. Konular

1. 1.260.959
  2. Mesajlar

1. 1.658.350
  3. Kullanıcılar

1. 31.210
  4. Son üye

Geri
Üst Alt