Son Konular

Yonetici nelerden sorumludur?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.607
Meslek
Webmaster

Yönetici nelerden sorumludur?

Yöneticinin Görevleri Nelerdir?
- Genel yönetim işlerinin görülmesi:
- a) Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi;
- b) Anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması;
- c) Anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi;

Yöneticinin yetkileri nelerdir?

Yöneticinin Görevleri ve Sorumlulukları Nelerdir?
- Genel yönetim işlerinin görülmesi yöneticinin görev alanındadır.
- Defter tutulması ve belgelerin saklanmasından yönetici sorumludur.
- İşletme projesinin yapılması yöneticinin görevi kapsamındadır.

Yönetici sorumluluk sigortası zorunlu mu?

Yönetici sorumluluk sigortası zorunlu mu?
TTK'da yer alan düzenlemeden anlaşılacağı üzere yönetici sorumluluk sigortası özendirici mahiyette olup (zorunlu değil), yönetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirirken şirkete verebilecekleri zararların güvence altına alınması konusunda tedbir alıcı niteliktedir.

Yönetici sorumluluk sigortasi nedir?

Yönetici sorumluluk sigortasi nedir?
Yönetici Sorumluluk Sigortası, şirket ve bağlı ortaklıklarının yönetim kurulu üyelerinin, yöneticilerinin ve yönetici veya denetleyici olarak hareket eden şirket çalışanlarının görevlerini yerine getirirken yapabilecekleri hata veya ihmaller sebebi ile oluşan zararların kendilerinden talep edilmesi sonucu ortaya çıkan …

Apartman yöneticisi yetkileri nelerdir?

Apartmana ait borçların takibi ve ödenmesi (paralar toplandıktan sonra) yönetici tarafından yapılmaktadır. Apartmanı ilgilendiren tebligatların kabulü ve ayarlanması. Apartmanı ilgilendiren sürelerin geçmesi ve bir hak kaybına uğramadan tedbirlerin alınması. Aparmanın korunması için gerekli tüm tedbirler alınması.

Bina yöneticisinin görev ve yetkileri nelerdir?

maddesinde belirtiliyor:
- Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi.
- Ana gayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması
- Ana gayrimenkulün sigorta ettirilmesi.

D&O Sigortası Nedir?

D&O Sigortası Nedir?
D&O sigortası, mali sorumluluk sigortasının özel bir şekli olarak, özel huku- ka tabi tüzel kişilerin yöneticilerinin, yönetim faaliyetlerini sürdürürken, kanun ve sözleşme hükümlerini ihlal etmeleri sonucu sorumluluklarının gündeme geldiği du- rumlarda, tazminat taleplerini karşılayarak, onlara mali açıdan koruma …

Yöneticilerin sorumlulukları ve görevleri hakkında belirttiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve kapsamlı. Yöneticiler genel olarak apartman veya bina gibi mülklerin yönetiminden sorumlu kişilerdir. Görevleri arasında kat malikleri kurulunun aldığı kararları uygulamak, gayrimenkullerin bakımını sağlamak, sigorta işlemlerini takip etmek ve genel yönetim işlerini yürütmek gibi konular yer almaktadır.

Yöneticiler, genel yönetim işlerinin görülmesinden, belgelerin saklanmasına, işletme projelerinin yapılmasından apartmanın borç takibine kadar birçok konuda sorumluluk taşırlar. Ayrıca yönetici sorumluluk sigortasının zorunlu olup olmadığı konusu da önemlidir. Yönetici sorumluluk sigortası, yönetim kurulu üyelerinin şirkete verebileceği zararların güvence altına alınması amacıyla önerilen ancak zorunlu olmayan bir sigorta türüdür.

Ayrıca, apartman yöneticisinin ve bina yöneticisinin görev ve yetkilerine de değinmişsiniz. Apartman veya bina yöneticileri, kat malikleri kurulu kararlarının uygulanmasından, mülkün bakımı ve sigorta işlemlerine kadar geniş bir sorumluluk alanına sahiptirler. Tedbirler almak, borçları takip etmek, tebligatları kabul etmek gibi konular da apartman veya bina yöneticisinin görev ve yetkileri arasında yer almaktadır.

Son olarak, D&O Sigortası (Yönetici ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sorumluluk Sigortası) hakkında da bilgi vermişsiniz. Bu sigorta türü, yöneticilerin ve yönetim kurulu üyelerinin mali sorumluluklarını korumayı amaçlar ve hukuksal anlamda karşılaşabilecekleri risklere karşı bir tür koruma sağlar.

Genel olarak, yöneticilerin sorumlulukları, görevleri ve sigorta konularıyla ilgili verdiğiniz bilgiler, yöneticilik pozisyonunda bulunan kişiler için faydalı ve bilgilendirici niteliktedir. Herhangi bir ek bilgi veya soru olduğunda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

TIR soforleri ne is yapar?

Servis hemsiresi ne is yapar?

1. Konular

1. 1.281.780
  2. Mesajlar

1. 1.680.091
  3. Kullanıcılar

1. 31.877
  4. Son üye

Geri
Üst Alt